Сьогодні 80- річчя відзначає Болеслав Петровський, відомий управлінець, видатний економіст, почесний громадянин міста Трускавець.

Болеслав Денисович народився в  с.Дубровка Полонського району, Хмельницької області в багатодітній сім’ї службовця. Дитинство і юнацькі роки провів на Житомирщині в с.Карпівці, Чуднівського району, де закінчив середню школу. Служив в армії. Освіта вища економічна і вища політична: закінчив Львівський державний університет ім.І.Франка, економічний факультет та Вищу партійну школу, факультет політології. Кандидат екнонмічних наук, має 27 друкованих наукових праць, є одним із співавторів наукової концепції створення спеціальної економічної зони “Курортполіс Трускавець”, яка лягла в основу прийнятого Закону України “Про спеціальну економічну зону туристсько-рекреаційного типу “Курортполіс “Трускавець”.

В місті Трускавці з 1980 року, де більше десяти років працював головою виконкому Трускавецької міської ради. З 1990 по 1997 роки Петровський Б.Д. працював доцентом кафедри економіки Дрогобицького державного педагогічного університету ім.І.Франка. З 1997 року – генеральний директор ЗАТ “Трускавецький валеологічний інноваційний центр” , а з січня 2000 року, крім того, очолює Орган господарського розвитку і управління СЕЗ “Курортополіс Трускавець”. Був депутатом багатьох скликань в міських, районній та обласній радах, до 1990 року – головою планово-бюджетної комісії Львівської обласної ради. У 2003 році Петровському Болеславу  присвоєно звання “Почесний громадянин міста-курорту Трускавця”.

З сердечними словами вітань  звернулись до ювіляра Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця та Наталія Пономаренко, секретар ради. Від колективу Трускавецької міської ради, депутатського корпусу побажали міцного здоров’я й життєвих сил, радісних подій, натхнення і бадьорості духу!

Довгих та щасливих Вам років життя Болеславе Денисовичу! Нехай на Вашому життєвому шляху будуть тільки приємні події, а оточуючі зажди прислухаються до Вашої мудрості. 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту