З 30 вересня по 01 жовтня 2016 р.  у Трускавці в спортивно-оздоровчому комплексі ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» проведено  чемпіонат України з морських багатоборств та акватлону  ( плавання, біг ) серед юнаків та дівчат молодшої вікової групи ( 2004-2006 р.н.) та Всеукраїнські змагання «Золота Осінь» з цього ж виду спорту серед юнаків та дівчат старшої вікової групи ( 1998-2000 р.н.) і  середньої вікової групи ( 2001-2003 р.н.).

       Всього у змаганнях брали участь збірні команди з  м. Києва та 10 областей України

Львівська

  1. Тернопільська
  2. Чернівецька
  3. Черкаська
  4. Харківська
  5. Херсонська
  6. Житомирська
  7. Ів.-Франківська
  8. Рівненська
  9. Київська

Організаторами  чемпіонату України та Всеукраїнських змагань «Золота Осінь» з морських багатоборств та акватлону  ( плавання, біг ) у Трускавці – Міністерство молоді і спорту України, Федерація морських багатоборств і акватлону України та Трускавецький дитячо-юнацький спортивний клуб  «СПОРТОВЕЦЬ».  Безпосереднім проведення змагань займалась Федерація морських багатоборств та акватлону Львівщини  ( голова правління Андріій Жгута ).

      Відкривали змагання заступник міського голови Олександр Ткаченко та директор ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» Любомир Мацькович.

     Олександр Ткаченко зазначив, що 29 – 30 вересня трагічні дні в історії України  –  дні пам’яті жертв Бабиного Яру – одного з найжахливіших символів Голокосту та запропонував присутнім вшанувати пам’ять загиблих хвилиною мовчання.   

    У вітальному слові до учасників змагань директор Трускавецького ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» звернув увагу на те, що чемпіонат України з акватлону уже вдруге  проводиться  на теренах Західної України та побажав учасникам чемпіонату вдалих виступів.

     Головний суддя змагань Олег Кирчей ознайомив присутніх з програмою змагань.

     На урочистому відкритті свою майстерність демонстрували вихованці відділення акробатики Дрогобицької ДЮСШ ім. І. Боберського.

     

    30 вересня юні спортсмени змагались у майстерності з плавання на голубих доріжках басейну ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», а 1 жовтня  мірялись силами у бігу біля  майдану Незалежності у міському парку відпочинку.

      За результатами виступів на чемпіонаті України у командному заліку серед дівчат перемогу виборола Львівська область – Городня Марія ( м. Львів), Манюк Олена та Яцишин Ангеліна – вихованки відділення плавання ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ».  Друге місце у команди з Тернопільської області. Третє місце у дівчат з Черкаської області. У командному заліку серед юнаків Львівську область випередили юні спортсмени з Тернопільської області ( І місце) та Черкаської області ( ІІ місце ). Бронзовими призерами  чемпіонату України з морських багатоборств стали вихованці ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» – Вітєбський Артур , Кулинич Микола та Брильовський Юрій.

      На Всеукраїнських змаганнях з морських багатоборств «Золота осінь» у старшій віковій групі перше місце виборола вихованка ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» Кісак Галина, а у середній групі призерами змагань стали Трускавецькі «спортовці»  – Маброук Алладін ( ІІ місце ) та Скрипка Яна ( ІІІ місце ).

     Підготували переможцівта призерів Чемпіонату України та Всеукраїнських змагань «Золота Осінь» з морських багатоборств та акватлону тренери відділення плавання Трускавецького дитячо-юнацького спортивного лубу «СПОРТОВЕЦЬ» – Богдан Смеречинський, Андрій Жгута, Степан Василенко та Олег Кирчей.

  Всі  призери змагань були нагороджені  грамотами та медалями Федерації морських багатоборств та акватлонуЛьвівщини. 

Заступник директора ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ» з навчально-виховної роботи                                                  Ігор Гургула

      

Залишити відповідь

Перейти до вмісту