ЗЕМЛЕТРУС В ІТАЛІЇ: ЩОНАЙМЕНШЕ 25 ЛЮДЕЙ ПОРАНЕНІ, Є ЗНИКЛІ БЕЗВІСТИ

За останньою інформацією, під завалами перебувають щонайменше 10 людей, з них троє – діти.

Надвечір понеділка, 21 серпня, в Італії на острові Іск’я стався землетрус. Унаслідок цього кілька населених пунктів зазнали руйнувань, є постраждалі та зниклі безвісти. Землетрус мав магнітуду 4.0, а його епіцентр знаходився в морі на глибині приблизно 10 км. 

Очевидці розповідають, що підземні поштовхи добре відчували мешканці різних населених пунктів острова. Це спричинило паніку серед жителів і численних туристів.

Від землетрусу найбільше постраждало курортне містечко Казаміччола-Терме. Вже є інформація про поранених, дехто вважається зниклим безвісти.

ДІЇ  НАСЕЛЕННЯ  ПІД  ЧАС  МОЖЛИВОГО  ЗЕМЛЕТРУСУ

Шановні громадяни та мешканці міста!

У випадку повідомлення про загрозу землетрусу чи появи його ознак, слід діяти швидко, але спокійно, впевнено і без паніки.

При завчасному попередженні про загрозу землетрусу, пери ніж залишити квартиру (дім), необхідно вимкнути нагрівальні пристрої і газ, якщо топилася піч – загасити ЇЇ; після цього слід одягти дітей, старих, одягтися самому, взяти необхідні речі, невеликий запас продуктів харчування, медикаменти, документи і вийти на вулицю. На вулиці слід якомога швидше відійти від будівель і споруд у напрямку площ, широких вулиць, скверів, спортивних майданчиків, незабудованих ділянок, суворо дотри­муючись встановленого громадського порядку.

Якщо землетрус почався раптово, коли зібратися і вийти з квартири (будинку) виявляється неможливим, необхідно зайняти місце (встати) у дверному чи віконному прорізі, а як тільки стихнуть перші поштовхи землетрусу – швидко вийти на вулицю.

Не можна залишатись поблизу об’єктів що мають легкозаймисті і сильнодіючі отруйні речовини, на мостах і шляхопроводах, під ними. Не можна триматися за високі стовпи і паркани, ховатися на нижніх поверхах і в підвальних приміщеннях будинків. Усі транспортні засоби мають зупинитися, пасажири мають вийти та відійти на безпечну відстань.

У подальшому необхідно діяти згідно з обстановкою, що склалася, виконувати всі розпорядження органів управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *