Зміни соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами

 Згідно постанови Кабінету Міністрів України від             6 лютого 2017 р. № 51 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 409” переглянуто окремі соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами з урахуванням фактичного споживання енергоносіїв домогосподарствами. А саме:

–   теплової енергії для централізованого опалення (теплопостачання) абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та / або квартирними приладами обліку: з 0,0548 Гкал до 0,0431 Гкал на 1кв. метр опалюваної площі на місяць в опалювальний період;

–       електричної енергії для індивідуального опалення: з 65 кВт·г до 51 кВт·г на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період;

–       природного газу для індивідуального опалення: з 5,5 куб. метра до 5,0 куб. метра на 1 кв. метр опалювальної площі на місяць в опалювальний період.

         Також, переглянуті коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення у багатоповерхових будинках.

         Відповідне рішення Уряду не передбачає здійснення перерахунку розмірів діючих розмірів субсидій, оскільки набирає чинності з 1 травня 2017 року.

         З текстом постанови Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2017 р.  № 51 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від                 6 серпня 2014 р. № 409” можна ознайомитись за посиланням :                      

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249717533.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *