«Для Трускавця це велика подія, бо ми відкриваємо нову сторінку розвитку нашого курорту та розвитку гірськолижного спорту як дитячого так і дорослого», – Наталія Пономаренко, секретар міської ради Трускавця

Стрімко й безповоротно гірськолижний спуск “Буковиця”наздоганяє Буковель і ми, сьогодні, в цьому переконались. А разом з нами й сорок іноземних спортсменів лижників, які приїхали на дитячий міжнародний гірськолижний Кубок «BUKOVYTSIA OPEN». Усіх вразив високий рівень організації змагань, фахово підготовлений спуск та європейський сервіс ГК “Буковиця”.

«Сьогодні “Буковиця” і Трускавець приймає 90 учасників гірськолижних змагань. 2 команди з Польщі й одна зі Словаччини. Команда «Сніжинка» школа ГК “Буковиця”та команда учасників з Буковеля та 20 учасників зі Львова клуб “Аваланч”, – розповів організатор «BUKOVYTSIA OPEN», власник ГК “Буковиця” – Віталій Мицак.

За кілька днів до змагань трасу та схили перевірили професіонали. Технічний делегат, Ігор Федорко, представник Міжнародної Федерації Лижного Спорту України, відзначив високий рівень змагань. «Мені було дуже приємно прибути сюди. Тут взагалі дуже гарні умови та переваги. Сама місцевість – перша перевага, бо до Трускавця 1,5 км. Я зробив заміри перепадів висот і скажу, що тут можна проводити змагання Міжнародної Федерації Лижного Спорту України. Мої колеги з Польщі підтвердили, що це надзвичайно гарне місце. Я піднімаю дві руки «за» й однозначно буду допомагати пану президенту цього клубу. Початок є головне гарно це продовжити», – каже Ігор Федорко.
Загалом у змаганнях беруть участь 90 дітей віком від 3 до 14 років. Захоплення, азарт та жага до перемоги переповнювала кожного учасника. Відчувалась фахова підготовка таких, ще зовсім юних спортсменів. Ми бачили, як вболівають та дають цінні настанови тренери. Помітно хвилювались і батьки учасників.

Пані Мар’яна з Борислава, її двоє дітей Назар і Анна давно катаються на лижах, а також навчаються при ГК «Буковиця» в школі «Сніжинка». «Анна бере участь у змаганнях вперше, а з Назаром ми вже їздили в Буковель і звідки привезли призові місця. Наша родина завжди займалась спортом і лижним також. Ми підтримуємо наших дітей у цьому спорті, бо краще хай їздять на лижах ніж сидять в планшеті», – розповідає пані Мар’яна, мама двох учасників змагань.
У чудовому настрої ми зустріли учасників команд з Польщі та Словаччини. Вони відзначили, що організатори влаштували їм теплу зустріч, а гірка й організація змагань просто перфектна. Також іноземні гості подякували владі Трускавця та Борислава за підтримку і допомогу в перетині кордону, яке відбулось швидко і безперешкодно. Слід зазначити, що ініціаторами і організаторами цього заходу є ГО «Європейська інтеграція України» та ТзОВ «Буковиця». Захід відбувається за підтримки Комітету ВР України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму, голови Львівської ОДА, а також міських голів Борислава, Дрогобича та Трускавця.

«Для Трускавця це велика подія, бо ми відкриваємо нову сторінку розвитку Трускавця та розвитку гірськолижного спорту як дитячого так і дорослого. Це є новий промоційний напрямок, адже відпочивальники які приїжджають в Трускавець окрім водички хочуть якогось дозвілля. А власне лижний спорт, який зараз в моді, це є гарне дозвілля, здоровий спосіб життя. Також ми розуміємо, що для розвитку і Трускавця і лижного спорту нам потрібне пряме транспортне сполучення, гарна інфраструктура. Ми готові працювати над створенням нових туристичних маршрутів, що дасть і нові робочі місця», – зазначила Наталія Пономаренко, секретар Трускавецької міської ради.

Змагання «BUKOVYTSIA OPEN» ще тривають, а організатори вже готуються до нових. 24-26 лютого на схилах “Буковиці” стартує етап Кубку України з гірськолижного спорту.
«Якщо надалі у нас буде така підтримка від влади і Борислава і Трускавця і Дрогобича, думаю, такі змагання у нас не будуть поодинокі, як мінімум, плануємо провести 5-6 змагань в сезон», – зазначає Віталій Мицак, власник ГК «Буковиця».
Плани на майбутнє у підприємця грандіозні. Заплановано побудувати чотири крісельний витяг, а також відкриття ще одного схилу. Для спортсменів та дітей, які займаються в школі «Сніжинка» запустять блок харчування. На “Буковиці”, невдовзі, з’явиться і готель, який працюватиме для спортсменів. А відпочивальників запрошують проживати у Трускавці, де вся необхідна інфраструктура  та сервіс курорту європейського рівня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *