IMG 9535З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. У цей день мешканці України  вшановують  спільні  цінності , спільну  історію  всіх націй континенту.

День Європи для України по-справжньому особливий, адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. Тому святкування відбуваються в усіх великих та маленьких містах. Проходять  святкові концерти, вистави, іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходяться на території України, розповідають українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.

Отож у рамках святкувань Дня Європи  у НВК «СЗШ№2-гімназія» м. Трускавця пройшов урочистий загальношкільний  захід, на якому  в актовій   залі  школи зібралися  молодші школярі і старшокласники, вчителі і батьки, а також запрошені гості. Цього року для представлення вибрали країну, яка є сусідкою нашої держави – Польщу. Учасники дійства у яскравих  костюмах, що відтворювали настрій і дух  різних історичних епох, вражали глядачів різноманітними образами: Папи Римського, письменника Адама Міцкевича, видатних учених  Миколи Коперника та  Марії  Кюрі. Були тут і казкові персонажі: смурфики і варенички. Глядачі потрапили на прогулянку затишними польськими вуличками, побували на міській площі Кракова, побачили славнозвісний Краківський замок тощо.

Наполеглива підготовка, старанність дітей, майстерність педагогів, учителів іноземної мови,  – все це дало відповідний результат. Тому висловлюємо подяку усім, хто долучився до організації та проведення цього свята, а особливо вчителям: Лесі Дукас, Марії Кісилевич, Оксані Прокопішак, Галині Тріщук, Ніні Дербабі, Лесі Терлецькій, Віті Бутенко, Людмилі Залевській, Галині Ключник, Риб’яку Роману та Руслані Болюк.

Перейти до вмісту