Трускавчани взяли участь у V Фестивалі польської та української культури – від Балтики до Карпат. Свято відбулось 17 серпня в Пшецміні, гміна Колобжег.

 Цього року місто Трускавець презентувало українську культуру виступом НАНІ “Галичани”.

 З гміною Колобжег Трускавець має угоду про партнерство. Офіційну делегацію очолили Олена Петранич, керуюча справами виконкому міської ради Трускавця та Наталія Скибак – начальник управління розвитку міста. Вони вручили подяки організаторам Фестивалю, розповіли про наш курорт польським друзям та запросили до Трускавця.

 «Ми розуміємо, як важливо підтримувати нашу культуру не тільки в Україні, а й поза її межами. Тут, недалеко від Балтійського побережжя ми відчули з яким особливим трепетом і хвилюванням сприймають свято українці за походженням, які проживають на території Польщі. Велика кількість з них – переселенці, які були примусово виселені з території України під час операції “Вісла”. Такі заходи, де представлена українська культура, зокрема, музика, дуже надихають наших земляків, емоційно заряджають. І це було важливою місією для нас продемонструвати їм свою підтримку. І, звичайно, ми скористалися можливістю, щоб розказати у Польщі про місто Трускавець та запросити нових гостей на відпочинок», – розповіла Наталія Скибак, начальник управління розвитку міста Трускавця.

Перейти до вмісту