Власник земельної ділянки ПП «Квітка полонини» розповів про деталі майбутнього будівництва торговельно-розважального центру.

 Проект детального плану представив розробник. Розповів, що будівництво заплановано проводити в районі бульвару Тросевича, пансіонату Світязь та вілли Світязянка. Поверховість змінна: 3 поверхи на Торосевча, ближче до Світязя 4 поверхи. Біля проходу у дальній точці планується звести 5 поверхів. Висота 21 м, при максимально допустимій 28. За словами розробника, все будівництво – поза межами 1-ї санітарноі зони. Приміщення буде оснащене газовим опаленням, яке вважається екологічно безпечним. Будуть проводити озеленення дахів та території .

 До містобудівної документації «Детальний план території земельної ділянки на бул.Торосевича, 8, відповідно до Постанови КМУ, від громади приймали письмові пропозиції. Також, в ході громадських слухань присутні усно вносили нові пропозиці. На питання відповіли проектанти, нальник відділу архітектури та головуючий на слуханнях – заступник міського голови Олексій Балицький.

 Ось більша частина питань та відповідей :

  1. Додаткові парко місця ? – на території об’єкту будуть облаштовані лише декілька.
  2. Відсоток забудови? – для торгового центру відрізняється від житлової будівлі, відтак немає обмежень і регулюється потребою забудови: об’їздів , заїздів , входів.
  3. Чи не порушені закони щодо історичної спадщини , чи дотримуються норми щодо відстані між об’єктом і пам’ятником архітектури, яким є вілла Світязянка? – такі норми, відстань від пам’ятника архітектури не регламентуються.
  4. Чи не порушена поверховість? – на етапі розробки проекту – не порушена, разом з тим, буде проводитись державна експертиза, яка не дозволить збільшення, або інших порушення.
  5. Чи загрожує будівництво родовищам води? – очевидно, що питання передбачає глибшого вивчення, однак, потрібно враховувати дозволи надані відповідними органами.

Всі прозиції будуть розглянуті проектантами, забудовником та міською радою.

Перейти до вмісту