Відбулось чергове засідання комісії по заслуховуванню керівників «підприємств-мінімізаторів» м.Трускавця за участю працівників міської ради, податкової служби, пенсійного фонду, центру зайнятості, фінансового управління та соцзахисту. Щомісячно згідно звітності з єдиного соціального внеску формується перелік підприємств, які нараховують середню заробітну плату нижче мінімальної.

Так, за результатами роботи вищевказаної комісії, а також виїзної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Трускавецької міської ради, кількість суб’єктів господарювання – “мінімізаторів” у порівнянні з минулим звітним місяцем 2019 року зменшилась майже втричі.

На засіданні роботодавцям рекомендували звернути увагу на міжпосадові оклади найманих працівників та не допускати виплати заробітної плати на мінімальному рівні.

Відтак наголошено, що у зв’язку із збільшенням рівня мінімальної заробітної плати, з 01 січня 2020 року, зросте і розмір фінансової відповідальності за порушення вимог трудового законодавства.

Перейти до вмісту