У Трускавці, в спортивному комплексі «СПОРТОВЕЦЬ» проходять Міжнародні змагання з ушу «UKR-WEST 2020». Взяти участь у турнірах приїхали спортсмени з усієї України, понад 10 команд, а також команди з Грузії та Греції.

 Урочисте відкриття змагань відбулось за участі посадовців, які підтримали проведення такого рівня змагань у Трускавці, зокрема: Андрія Кульчинського, міського голови Трускавця, Роман Хім’як, начальника управління фізичної культури та спорту ОДА, начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Трускавця Романа Коваля, Олега Чуканова президента української федерації Ушу. А також гостей та учасників турніру: президента грузинської федерації ушу Георгій Верулідзе та президента грецької федерації ушу Мірон Томестас.

 Змагання проходитимуть впродовж трьох днів. За цей час учасники зійдуться в різних поєдинках. Як розповіла Оксана Сотрихіна, президент федерації ушу Львівської області, у Трускавці такі масштабні змагання проводяться вперше і, чи не вперше, отримали таку всебічну підтримку влади. Цьогорічні «UKR-WEST 2020» мають, також, показовий характер. Організаторка зауважує, що одним із завдань було показати ушу не лише як бойові мистецтва, а також відкрити для глядачів й красу хореографічного показового стилю таолу.

 Слід зазначити, що не всі закордонні команди прибули на змагання, однак це не вплинуло на високий рівень проведення заходу. Як розповів президент грузинської федерації ушу Георгій Верулідзе, батьки спортсменів його команди також вагались, чи відпускати дітей до України, через нещодавні події з авіакатастрофою українського літака. Однак, після оприлюднення інформації про справжні причини падіння, панікувати перестали та відпустили дітей до України. Це яскравий приклад того, як загальнодержавна політика та міжнародні відносини впливають на життя та події на всіх рівнях. В рамках відкриття змагань, спортсмени та усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про жертв авіатрощі над Іраном.

 Організатори змагань з ушу «UKR-WEST 2020» Федерація ушу Львівської області, управління фізичної культури та спорту Львівської облдержадміністрації та за підтримки Трускавецької міської ради.
До слова, ушу – вид спорту, створений на основі традиційних китайських бойових мистецтв та не є Олімпійським видом спорту. Він включає як повноконтактні поєдинки (саньшоу), так і хореографічні показові виступи спортсменів (таолу).

Перейти до вмісту