У Трускавці активно триває висадка зелених насаджень. Про це сьогодні, 10 березня, на щотижневій апаратній нараді в Трускавецькій міській раді повідомив директор КП «Парк курортний» Назар Веретка. Зокрема сьогодні висаджують саджанці на вул. Мазепи, а минулого та позаминулого тижня працівники комунального підприємства озеленювали інші мікрорайони міста, в тому числі і курортний парк. Озеленення триватиме й надалі.

 «В 2020 році було закуплено 20 вишень та 10 черешень, які було висаджено на вул. Довженка навпроти магазину «Рукавичка». Там знаходиться дитячий майданчик, а дерев не вистачало, щоб мами з дітьми могли відпочити в затінку.

 27 лютого ми висадили 20 лип, також садили клен гостролистий, каштан, абрикос і кілька черешень на вул. Мазепи ближче до вул. Дрогобицької. Якщо є ряд каштанів, то досаджуємо каштанами, якщо ряд лип – то липами, щоб був належний вигляд.

 У курортному парку ми висадили 30 штук саджанців форзиції європейської – зараз вони невеличкі і не надто помітні, але в подальшому це будуть великі кущі, які на початку квітня цвітуть жовтим цвітом.

 Окрім того ми закупили та висаджуємо сакури сорту «Royal Burgundi» з бордовим листям – щоб вся посадка не була одного зеленого кольору. Щороку ми досаджуємо сакури, бо одні деревця люди крадуть, інші ламають. Тож і цього року теж досаджуємо сакури на кількох вулицях.

 Ще плануємо висадити смереку, абрикос, тис ягідний, барбарис звичайний, дейцію махрову, гортензію. Декоративні кущі висаджуємо в курортному парку», – розповіла інженер садово-паркового господарства КП «Парк курортний» Уляна Демакіна.

 «В ніч з 9 на 10 лютого у Трускавці був сильний буревій, який повалив чимало дерев у курортному парку і в мікрорайонах міста. Замість кожного втраченого дерева ми висаджуємо нове, і то не одне. Трускавчани мають можливість на власні очі бачити як проходить процес озеленення у місті. Працівники «Парку курортного» сьогодні працюють на вул. Мазепи, в наступні дні висаджуватимуть саджанці на інших вулицях Трускавця. Чисте та зелене місто – це один з наших пріоритетів», – каже міський голова Андрій Кульчинський.

Перейти до вмісту