Львівська область (в тому числі Трускавецька територіальна громада) травневі вихідні проведе в жовтому рівні епідемічної небезпеки. Залишаються відкритими школи, непродовольчі магазини, заклади культури, ТРЦ, фітнес-центри та ресторани з дотриманням відповідних карантинних обмежень визначених МОЗ та Головним державним санітарним лікарем України.
На території Трускавецької територіальної громади буде дозволено:
– робота ресторанів, кафе, барів, їдалень та інших закладів харчування з 7:00 до 24:00 (за винятком замовлень на винос та доставки); відвідувачі мають сидіти максимум по 4 за столиком і переміщатися по закладу в масках (крім часу сидіння за столиком), між столиками повинна бути відстань не менше 2 м;
– проведення масових заходів при участі максимум однієї людини на 4 м2 площі будівлі або території (на відкритому повітрі) або наповненістю залів до 50% місць у кожному окремому залі;
– проведення офіційних спортивних заходів з глядачами заповненістю до половини місць та при фізичній дистанції не менше ніж 1,5 метра (при розміщенні глядачів стоячи);
– робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури із заповненістю залів до половини та розміщенням глядачів у шаховому порядку по двоє;
– робота навчальних закладів (але проводити масові заходи за участю учнів з більше, ніж однієї групи чи класу та за присутності інших відвідувачів, заборонено);
– перевезення лише сидячих пасажирів у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні;
– діяльність спортивних залів, фітнес-центрів за присутності максимум одного відвідувача на 5 м2, у басейнах – максимум 4 людини на одній доріжці для індивідуальних занять або 6 осіб для спортивно-тренувальних груп.
Основні заборони для жовтого рівня епіднебезпеки:
– перебування в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті без респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот;
– перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;
– організація бенкетів, публічних подій, святкових заходів на дискотеках, у нічних клубах, ресторанах, кафе, барах;
– робота розважальних закладів;
– робота закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів, санаторно-курортних закладів, установ і закладів, які надають соціальні та реабілітаційні послуги).
Нагадуємо, що Міністерством охорони здоров’я України щодня оновлюються ознаки (проводиться моніторинг ситуації) для визначення регіону із значним поширенням COVID-19.
На підставі цих ознак тільки Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій раз на сім днів приймає рішення про встановлення (або зміну) на території регіону рівня епідемічної небезпеки: «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний».