Це свято проголошено ще в листопаді 1999 року Генеральною конференцією ЮНЕСКО з метою захисту мовної та культурної багатоманітності.

                Найбільше, найдорожче добро у кожного народу –  це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почуття.

                Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’їна. Наша мова барвиста і прекрасна, наче дощова веселка.

                До дня рідної мови за круглим столом пройшла дискусія завідувача бібліотеки-філії №2 Лідії Стецик, бібліотекаря бібліотеки для дітей Наталії Іваночко, вчителів СЗШ №2-гімназії Марії  Мількович, Олега Дробчака, Ірини Юрків, Світлани  Андрушко та учнів 11-А класу.

Всі розповідали про свою неповторну рідну мову і мали можливість доторкнутися до своєї культури, відчути себе частиною свого рідного народу, своєї держави.

Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати, берегти.

Зав. бібліотекою-філією №2 Лідія Стецик

Залишити відповідь

Перейти до вмісту