Андріан Драновський, директор ПрАТ «Трускавецькурорт» назвав потенційним джерелом доходу для реконструкції бюветів введення плати за Нафтусю

  Андріан Драновський, новий директор ПрАТ «Трускавецькурорт», розповів журналістами львівських та трускавецьких медіа про своє бачення розвитку підприємства та інтеграції компанії в життя міста. Зустріч відбулася у форматі презентації в ресторані готелю «Міротель». Разом із новим директором на питання журналістів відповідав Андрій Тарнавський, керівник служби ГГРЕС.

  З доповіді пана Драновського стало зрозумілим, що сьогодні компанія збиткова та нерентабельна через зменшення кількості відпочивальників у їхніх санаторіях після 2014 року та скасування профспілкових путівок. Підприємство закрило більшість своїх санаторно-готельних закладів, частину інших передало в оренду, а у 2017 році закрили бювет №2 у верхній частині Трускавця. Станом на сьогодні у власності ПрАТ «Трускавецькурорт» залишився лише один санаторій «Алмаз» та медичний заклад, який функціонує на базі БОЛ №2.

  Представники ПрАТу визначили, що головними причинами занепаду нагірної частини курорту є численне заморожене будівництво, а не закриття бювету №2 та санаторіїв. Хоча трускавчани часто звинувачують у цьому ПрАТ одноосібно. Разом з тим, нове керівництво зазначило, що готове вживати реінвестиційних заходів щодо покращення умов відпуску води на бюветі №1, реконструкції бювету №2, поновлення технічної бази та оснащення ГГРЕС та бювету.

  Основним джерелом потенційного доходу для реінвестицій, на думку Андріяна Драновського, є введення платного входу в бювет. Точної дати введення в експлуатацію турнікетів він не називає, зазначає лише попередню вартість денного абонемента – 10,5 грн. Також директор ПрАТу зазначив, що підприємство несе відповідальність за видобуток води та її постачання до бювету, як єдиний власник ліцензії. «Спинити роботу ми не можемо. Це спричинить зупинку курорту, втрату репутації нашого підприємства та Трускавця. Але ми не можемо працювати на межі, чи нижче рентабельності. Тому ми будемо вводити плату за вхід в бювет. Проте, я офіційно заявляю, що трускавчан це не торкнеться! Для них вхід в бювет завжди буде безкоштовним!», – прокоментував пан Драновський.

  Щодо відповідей на запитання журналістів, слід зазначити, що вони були чіткі та розгорнуті, окрім одного з найважливіших. Мова йде про відсутність стратегічних вкладень в реконструкцію бюветів до кризи 2013–2014 років. Можливо щорічне реінвестування змогло б врятувати бювет № 2 від закриття?

  Станом на сьогодні, ПрАТ «Трускавецькурорт» залишається найбільшим платником податків до міського бюджету. Також керівництво підприємства долучило свої пропозиції до Стратегії розвитку трускавецького субрегіону, яку активно розробляє Трускавецька міська рада.

   Ознайомитись з презентацією Андріана Драновського можна ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *