У Трускавці розпочала свою роботу конференція «Коморбідність в пуманології». Цьогоріч  це 14 –та зустріч фахівців-пульмонологів, які представляють три країни: Польщу Білорусь та Україну. Серед відомих медиків, організаторів конференції: професор Пьотр Гутковський, професор Генрих Собчук (Варшава), кандидат медичних наук Ігор Деркач (Трускавець), професор Александр Макаревич (Мінськ), професор Андрій Дорофєєв (Київ).

Андрій Кульчинський привітав учасників конференції з успішним відкриттям та побажав плідної роботи. Він також зазначив, що Трускавець це місто, яке майже 200 років спеціалізується на оздоровленні людей, місто лікарів.

«Курорт-Трускавець це місто куди відпочивальники  приїжджають десятиліттями, за ці роки у нас  вже утворились цілі династії лікарів, які досягли високого рівня в лікуванні не лише сечокам’яних хвороб», – додав Андрій Кульчинський.

Конференція триватиме два дні. В рамках секцій професори та лікарі обговорять актуальні теми щодо захворювань: серцево-легеневої недостатності, бронхолегеневі ураження легень, муковісцидоз та інші. Захід відбувається за підтримки Міністерства Охорони здоров’я України, а також Представництва Польської Академії Наук в Києві. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту