Хто такий Степан Бандера і бандерівці – його послідовники…? Інформацію про це в детальному вимірі отримали учасники зустрічі з дослідниками визвольного руху українців під егідою ОУН-УПА Миколою Посівничем та Василем Гуменюком, яка відбулася 31 січня в музеї міста-курорту Трускавця.
Відомий львівський історик, голова благодійного фонду «Літопис УПА» Микола Посівнич в неординарному викладі доніс до аудиторії цікаву інформацію про Великого Українця, Провідника ОУН, ідеолога створення УПА – Степана Бандеру, періодично переносячи його постать в сучасні умови ведення політичної діяльності.
Дослідник відомого Яворівського фотоархіву УПА Василь Гуменюк суттєво доповнив попереднього доповідача цікавим фотоматеріалом, який в достатній мірі характеризує бандерівців, їхню амуніцію, їхній побут…коментуючи фотокадри віршованими рядками Зиновія Сердюка.
Доповідачі в свою чергу мали доброзичливу публіку, яка часто долучалася до обговорення даних тем. Зал музею був вщент заповнений охочими послухати фахівців своєї справи та збагатитися знаннями про своїх національних героїв, серед яких переважали представники місцевої інтелігенції та члени громадської спільноти «Правий сектор».
Цього дня була зроблена ще одна хороша справа – голова спілки трускавецьких художників Олег Олексин передав особисту відзнаку «За жертовність і любов до України» в музейну експозицію, вважаючи її заслугою громади та гостей Трускавця, які активно долучалися до доброчинної допомоги воїнам української армії.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту