Відповідно до інформації Дрогобицької місцевої прокуратури у 2018 році в Трускавці відзначається спад злочинів в загальному. В минулому році рівень злочинності зменшився на 35,1%. Розкрито вдвічі більше злочинів порівняно з 2017 роком. Про це на сесії міської ради розповів Юрій Малахівський, керівник Дрогобицької місцевої прокуратури.

 Як зазначалось в його звіті в Трускавці фіксують зменшення крадіжок, а також зменшення залишку кримінальних проваджень за фактами тяжких злочинів на 10%. Керівник прокуратури відзначив роботу колег і наголосив, що для отримання позитивних результатів необхідно налагоджувати нову та продовжувати існуючу співпрацю з правоохоронними органами, органами державної виконавчої влади та  місцевого самоврядування.

 Слід зазначити, що оперативно реагувати на події працівникам прокуратури неабияк допомагає обладнання вуличного відеоспостереження, яке міська рада закупила в рамках Програми «Безпечне місто». До того ж, нещодавно закуплено програмний продукт Axxon Next – інтелектуальні функції, як розпізнавання автомобільних номерів та обличчя, з проведенням гендерно-вікової аналітики, дозволяють швидко реагувати на події схожості з шуканими подіями. Безпосередній доступ до даних з камер мають й правоохоронці Трускавця. Є можливість пошуку за кольором, розмірами об’єкта, швидкостями, напрямками. Надалі, комбінуючи ці можливості з картою міста буде створений реакційно-моніторинговий центр з продуктивністю більшою в рази та можливістю автоматизації процесів.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту