Діти учасників АТО Львівщини в супроводі батьків, серед яких чотири трускавецькі родини, зустрінуть католицьке Різдво та проведуть зимові канікули у Німеччині. Поїздку організувала Львівська обласна державна адміністрація за сприяння голови ЛОДА Олега Синютки.

Житиме група у готелі музею м.Ліндлар. Впродовж десяти днів трускавчани відвідають сім німецьких міст: Ліндлар, Фрілінгсдорф, Кьольн, Дюссельдорф, Брюль, Райнбах та Крефельд. У кожному матимуть цікаве дозвілля.

У музеї Ліндлару на дітей чекатиме екскурсія та майстер-класи із пекарем(випікання печива) та ковалем прикрас. Також у розпорядженні малят буде чудовий басейн готелю.

У Кьольні українці відвідають Кельнський собор, музей шоколаду та музей «Одиссеум».

Цікавим досвідом стане для учасників дискусія у політичній школі німецького Парламенту в Дюссельдорфі.

Завітають діти й до всесвітньовідомого зоопарку у Крафельді – місця, де можна зустріти чимало рідкісних тварин.

Окрім культурної програми учасники матимуть поїздки і музично-розважальну програму. Спеціально для виступу перед родинами вояків у Німеччину приїде український гурт «Тріода», який називають душею нашого народу.

У Райнбаху групу особисто прийме мер, опісля вони матимуть можливість прогулятись вулицями міста. Також українські діти проведуть час у німецьких сім’ях, дізнаються про побут та традиції цієї країни. Та, певно, найочікуванішим подарунком стане для дітлахів поїздка в Діснейленд у місто Брюль.

«Трускавецький міський центр соціальних служб для сім»ї дітей та молоді протягом року опікувалися учасниками антитерористичної операції, їхніми сім’ями та дітьми. Коли літом прийшла інформація, що взимку буде можливість відправити дітей на різдвяні канікули за кордон, кожному учаснику було повідомлено, щоб вони зробили дітям закордонні паспорти. Хтось віднісся до цього скептично, але були й такі батьки, які послухали поради. І тому, коли було повідомлено, що організовується поїздка в Німеччину, ми обдзвонили всіх учасників і вияснили, що лише у трьох дітей є документи. На жаль. Слід зазначити, що батьки діток відгукнулись на пропозицію і разом із керівником центру Надією Онаць зібрали та оформили пакет необхідних документів. У результаті четверо дітей змогли попасти в групу, яку організовувала ЛОДА. Хочемо похвалитись, що власне в цю групу потрапили лише діти львівських та трускавецьких учасників АТО. Варто відзначити оперативну роботу центру, адже надати необхідну документацію треба було у дуже стислі терміни.

Програма поїздки дуже гарна, різдвяна. Самі батьки були вражені, коли ознайомились з нею. Сподіваємось, що діти отримають задоволення, адже це надзвичайний подарунок на Миколая – різдвяні канікули за кордоном», – прокоментувала поїздку Наталя Пономаренко, секретар Трускавецької міської ради.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту