День бібліотек

30 вересня відсвяткували своє професійне свято -Всеукраїнський день бібліотек – бібліотекарі міста.

В.о. директора Трускавецької МЦБС Наталія Марковецька подякувала міській владі за розуміння проблем, підняття престижу професії бібліотекаря та окреслила етапи модернізації міської бібліотечної системи.

Так у цьому році на Програму поповнення фондів виділено 60 тисяч гривень на нову літературу – це більш як 1 200 примірників книг та 20 тисяч гривень на періодичні видання. Кошти з бюджету виділено на ремонт даху  центральної бібліотеки та бібліотеки для дітей, ремонт системи опалення бібліотеки-філії №2, реконструкцію бібліотеки-філії №1, розширення комп`ютерного парку, придбання меблів та засобів пожежогасіння.

У цьому році розпочата модернізація бібліотечної системи.

Два проекти виграли у конкурсному відборі місцевого та регіонального розвитку.

На базі бібліотеки-філії №1 буде створено сучасну Urban бібліотеку. ЇЇ ідея полягає у формуванні нового простору, де відвідувачі матимуть змогу не лише почитати книжки, а й активно провести час, наприклад, відвідати майстер-клас, презентацію книги або піти на кінопоказ. В бібліотеці буде облаштовано тихий читальний зал, ще один зал, де проводитимуться різноманітні заходи, а також зона відпочинку та кухня, де відвідувачі вільно зможуть приготувати собі каву.

У наших планах перетворення бібліотеки –філії № 2 у бібліо-коворкінг. Це – приміщення облаштоване необхідною офісною інфраструктурою – від Wi-Fi – інтернета до принтерів і сканерів, яке використовується як спільний офіс.

У центральній бібліотеці встановлені енергозберігаючі вікна та двері за кошти обласного та міського бюджетів. Внесок від громади у сумі 10 тисяч гривень зробив приватний підприємець Ігор Кісак.

Наступним етапом буде створення культурно-інформаційного центру «Бібліомісто» зі зручним зонуванням, оскільки людям потрібен не лише простір в якому щось відбувається, а й місце, де можна спокійно відпочити.

Теплими словами та подарунками привітали бібліотекарів: Олександр Ткаченко, Тетяна Татомир, Стефанія Шумило, Ігор Кісак, Ганна Бєляєва, представники міської асоціації інвалідів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *