Шановні громадяни та мешканці міста!

У випадку повідомлення про загрозу землетрусу чи появи його ознак, слід діяти швидко, але спокійно, впевнено і без паніки.

При завчасному попередженні про загрозу землетрусу, перш ніж залишити квартиру (дім), необхідно вимкнути нагрівальні пристрої і газ, якщо топилася піч – загасити ЇЇ; після цього слід одягти дітей, людей похилого віку, одягтися самому, взяти необхідні речі, невеликий запас продуктів харчування, медикаменти, документи і вийти на вулицю. На вулиці слід якомога швидше відійти від будівель і споруд у напрямку площ, широких вулиць, скверів, спортивних майданчиків, незабудованих ділянок, суворо дотри­муючись встановленого громадського порядку.

Якщо землетрус почався раптово, коли зібратися і вийти з квартири (будинку) виявляється неможливим, необхідно зайняти місце (встати) у дверному чи віконному прорізі, а як тільки стихнуть перші поштовхи землетрусу – швидко вийти на вулицю.

Не можна залишатись поблизу обєктів що мають легкозаймисті і сильнодіючі отруйні речовини, на мостах і шляхопроводах, під ними. Не можна триматися за високі стовпи і паркани, ховатися на нижніх поверхах і в підвальних приміщеннях будинків. Усі транспортні засоби мають зупинитися, пасажири мають вийнти та відійти на безпечну відстань.

У подальшому необхідно діяти згідно з обстановкою, що склалася, виконувати всі розпорядження органів управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

Залишити відповідь