В Трускавецькій міській раді відбулась зустріч міського голови та керівників управлінь з головами ОСББ. За останніх три місяці об’єднань співвласників багатоквартирних будинків в місті значно побільшало. На питання, що цікавили голів новостворених об’єднань, окрім міського голови, відповідали: Олексій Балицький, заступник міського голови, фахівці управління житлово-комунальногогосподарства, управління комунальноївласності, управління містобудування, архітектури та землекористування, а також начальник Бориславського РЕМ.
Керівників об’єднань ознайомили з можливостями співпраці влади та ОСББ. Зокрема, про міську програму співфінансування, коли на ремонт під’їздів, заміну вікон залучаються й бюджетні кошти. Відтак, мешканці сплачують 30% вартості, а 70% фінансує місто.
Також Андрій Кульчинський наголосив на тому, що цього року чималий відсоток коштів з перевиконання бюджету спрямований, власне на комунальну сферу. Станом на 14 вересня:
• на заміну внутрішньобудинкових мереж електропостачання виділено 1млн 200 тис. грн(на ці кошти до кінця року планується замінити мережі у 25 будинках, що становить чверть усього житлового фонду багатоквартирних будинків міста),
• на ремонт 11 покрівель виділено 1млн 260 тис. грн,
• на ремонт ліфтів – 400 тис. грн,
• на водопостачання – 200 тис. грн.
На ремонт та оновлення дитячих майданчиків передбачається 1млн 200 тис. грн.
Також проводяться заміни водопровідних мереж вулиць, на яких проводяться капремонти.
Обговорили на зустрічій проблему втрати води та електроенергії на зовнішніх та внутрішніх мережах. Для ліквідації внутрішніх крадіжок електроенергії в будинку начальник Бориславського РЕМ рекомендував головам об’єднань встановити загальнобудинкові лічильники та гарантував технічну підтримку РЕМу. Для вилучення можливості внутрішньої крадіжки води міський голова висловив намір придбати портативний пристрій обліку, що дасть можливість проводити аналіз спожитої води будинком чи підприємством.
У резюме зустрічі Андрій Кульчинський звернувся до керівників об’єднань зроз’ясненням пріоритетностіоб’єктів, що фінансуються з міського бюджету. Та запевнив присутніх, що підтримка ОСББ продовжиться і наступного року.

Залишити відповідь