ГО «Меч арея» запрошує трускавчан на обговорення економічної блокади окупованих територій

Уже майже три роки тривають воєнні дії на сході України. За цей час війна забрала тисячі життів героїв, згуртувала мільйони українців задля допомоги бійцям на передовій. І поки українці всією країною збирали кошти для забезпечення належним обладнанням наших бійців, торгівельні стосунки України з окупованими територіями напряму фінансували і продовжують фінансувати терористичні організації ДНР та ЛНР.

З початком воєнних дій зріс рух на залізничних магістралях Луганської області. Про це свідчать працівники станції «Світланове», що поблизу лінії розмежування у Луганській області. Згідно документів, ешелони перевозять ліс, будівельні матеріали, сталь на вугілля. Однак, через відсутність необхідних засобів та достатньої кількості кадрів українські прикордонники не взмозі перевірити, що насправді є у вагонах.

2 грудня 2016 року було оприлюднене рішення Сєвєродонецького суду щодо розслідування закупівель вугілля державними підприємствами України на окупованих територіях Луганської області, тобто у так званій ЛНР.

У цьому рішенні були висновки СБУ про те, що 47% від усіх сум, які відправляли українські державні компанії на територію ЛНР, ідуть на виплату зарплат бойовикам, закупівлю амуніції та форми. Тобто, з кожної тонни сировини близько 60 гривень ішло на фінансування тероризму.

Крім того у мережі опублікували інформацію, що українські компанії-виробники електроенергії закуповують вугілля з ЛНР/ДНР за ціною від 300 до 1100 грн за тонну.  Втой час, коли в розрахунковій вартості тарифу за електроенергію для населення в деякі періоди 2016 року вартість тонни вугілля сягала 2000 грн. Таким чином з кожного українця через сплату електроенергії збирають кошти на фінансування тероризму, а великі енергетичні корпорації ще й отримують з цього надприбутки.

Не дивно, що ця інформація розлютила ветеранів АТО, які прибули на лінію розмежування у Луганській області. Там на залізничних коліях вони облаштовують блок-пости, які повинні зупинити торгівлю з окупованими територіями. Ветерани планують тримати блокаду на усіх шляхах, аби унеможливити торгівлю з окупантами. Адже хлопці хочуть жити в мирі, хочуть, аби їх побратими повернулися додому і нарешті припинився цей бізнес на крові.

Трускавчан запрошують  підтримати ветеранів АТО у їх бажанні припинити економічні зв’язки України з окупованими територіями та унеможливити фінансування ворога з кишені українців та запрошують на обговорення економічної блокади.

Нагадаймо, що депутати Трускавецької міської ради звернулись до Президента України та Верховної Ради України щодо припинення торгівлі з тимчасово окупованими районами Донецької та Луганської областей та з вимогою, щоб Верховна Рада України прийняла законопроект про заборону торгівлі за так званими ЛНР/ДНР та визнала їх терористичними організаціями. А також попросили Президента України допомогти парламентарям прийняти таке рішення якнайшвидше і поставити свій підпис під цим законом.

Ми не можемо вимагати фінансових санкцій від Заходу щодо осіб, що фінансують тероризм та окупацію, а самі продовжувати їх фінансувати з власних кишень.

Зустріч з ветеранами АТО відбудеться у Народному домі 9 лютого о 19.00 годині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *