Громадська рада при ГУ ДФС у Львівській області провела «круглий стіл» на Дрогобиччині

 У приміщенні Дрогобицького управління ГУ ДФС у Львівській області 28 листопада 2018р. відбувся «круглий стіл» за участі фізичних осіб-суб`єктів підприємницької діяльності, бухгалтерів підприємств, установ та організацій, громадських організацій та усіх зацікавлених осіб. Ініціювала захід Громадська рада при ГУ ДФС у Львівській області.

 Порядок денний озвучив голова Громадської ради при ГУ ДФС у Львівській області Ігор Коць:

  1. Проблемні питання щодо здійснення підприємницької діяльності та розвитку бізнесу в Україні у світлі розпорядження Кабміну від 05.09.2018 №649-р «Про заходи спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення»
  2. Взаємодія органів місцевого самоврядування, органів ДФС та бізнесу у питанні справляння місцевих податків.
  3. Різне.

 На зустріч прибули також Наталя Писарчук – заступник голови Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Львівській області з питань податкової політки, Олег Долінський – голова Постійної комісії з питань податкової політики, Володимир Кришталь – заступник голови Громадської ради, голова асоціації підприємців та роботодавців м. Борислав, Осип Буга – голова асоціації підприємців та роботодавців м. Дрогобич та Сергій Мицик – заступник голови асоціації підприємців та роботодавців м. Трускавець.

 У своєму виступі начальник Дрогобицького управління Руслан Корж зазначив, що однією з найважливіших проблем на сьогодні залишається легалізація зайнятості населення, дотримання роботодавцями гарантій у виплаті заробітної плати найманим працівникам та стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Очільник Дрогобицького управління озвучив показники рівня зарплати Дрогобицького регіону (із звітності по єдиному соціальному внеску за жовтень поточного року):

– м. Дрогобич – середня зарплата – 6345 грн./15671 найманих працівників;

– Дрогобицький район – середня зарплата – 5659 грн./5647 найманих працівників;

– Борислав – середня зарплата – 7403 грн./ 6705 найманих працівників ;

– Трускавець – середня зарплата – 6132 грн./9832 найманих працівників.

 На виконання розпорядження Кабміну від 05.09.2018 №649-р «Про заходи спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» за період жовтень – листопад платниками працевлаштовано 3844 працівників, у т.ч. у жовтні 2956, у листопаді – 889.

 Проблеми розвитку Дрогобиччини у своєму виступі озвучив Осип Буга: «Наразі більшість підприємств та дрібних господарств знаходяться у стадії стагнації, оскільки стан економіки та нестабільність і невизначеність в цілому в державі не сприяють розвитку та подальшому нарощуванню додаткових ресурсів». Ці ж тези прозвучали і у доповіді Володимира Кришталя, котрим окремо озвучена і проблема некоректної роботи електронних сервісів державної фіскальної служби, з якою зіткнулися платники податків при поданні квартальної звітності. Сергій Мицик у своємі виступі наголосив, що зустрічі такого формату вкрай необхідні, оскільки платникам податків та пересічним громадянам незрозумілі особливості нарахувань зборів (платежів), особливо податку на нерухоме майно, який уже котрий рік поспіль повинні сплачувати юридичні особи та фізичні особи-громадяни, у власності яких рахується площа, понад норму, встановлену податковим законодавством. На зустрічах у форматі діалогу можна напряму задати запитання фахівцям фіскальної служби та отримати компетентну відповідь.

 Нагальні проблеми розвитку малого бізнесу у Трускавці озвучено головою громадської організації «Рада міста» Лесею Дідик, приватними підприємцями Валентиною Бодак і Наталею Сидоровою та іншими громадськими активістами.

Зрештою, було обговорено чимало питань. А як висновок, Громадською радою при ГУ ДФС у Львівській області зроблено висновок: і діалог потрібний, і зустрічатися треба в інших районах, котрі потребують уваги щодо вирішення проблем регіону. Наразі наступну зустріч анонсовано провести у Трускавці за участі представників органів місцевого самоврядування.

Дрогобицьке управління

ГУ ДФС у Львівській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *