Із яких рахунків може здійснюватися сплата податкових зобов’язань із ПДВ і штрафних санкцій, визначених в уточнюючому розрахунку.

ДФСУ в листі від 25.05.2016 р. № 11362/6/99-99-15-03-02-15 розглянула питання щодо можливості відображення на електронному рахунку в системі електронного адміністрування ПДВ коштів, сплачених із поточного рахунка платника ПДВ у рахунок погашення податкових зобов’язань із ПДВ, а також штрафу й пені, які виникли у зв’язку з поданням уточнюючого розрахунку до податкової декларації з ПДВ під час виявлення ним заниження податкового зобов’язання з ПДВ минулих податкових періодів відповідно до п. 50.1 ПКУ.  

     Так, сплата платником ПДВ податкових зобов’язань, визначених цим платником в уточнюючому розрахунку, поданому за попередні звітні періоди, а також штрафних санкцій за заниження податкових зобов’язань може здійснюватися платником ПДВ: безпосередньо з поточного рахунка такого платника до відповідного бюджету (п. 25 Порядку електронного адміністрування ПДВ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.10.2014 р. № 569, далі — Порядок № 569);     з електронного рахунка платника за його заявою, поданою в складі податкової декларації з ПДВ, у сумі, яка перевищує суму, що підлягає перерахуванню до бюджету відповідно до такої поданої декларації (п. 2001.7 ПКУ та п. 21 Порядку № 569). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *