З цього приводу у рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» консультацію надає директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної воринної правової допомоги Марія Николаїшин.

 Ще раз нагадую, що насильство у сім`ї – це будь -які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім`ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров`ю.      

 Куди можна звернутися за допомогою?

  •  Викликати поліцію за номером 102.
  • Звернутися до центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, фахівці яких надають психологічні консультації.
  • Якщо у Вашій сім`ї є діти, які стали жертвами насильства або ж є його свідками, тоді слід звернутися до служби у справах дітей.
  • Якщо з тих чи інших умов не хочете чи не можете повертатися до попереднього місця проживання, і у Вас є малолітні діти віком до двох років, у такому випадку можете попросити тимчасовий притулок у соціальному центрі матері та дитини. Один із таких установ є у Дрогобичі. Там спеціально навчені фахівці допоможуть Вам вирішити ряд питань.
  • Також є багато громадських організацій, які можуть надати тимчасовий притулок або ж допомогти вирішити деякі проблеми, зокрема, посприяти тимчасово із одягом для дитини, їжею, ліками. На всеукраїнському рівні працює громадська організація Ла Страда -Україна.
  • Якщо Ви зазнали фізичного чи сексуального насильства та потребуєте медичної допомоги, зверніться до лікарні чи поліклініки.
  • Зателефонувати на Національну «гарячу лінію» за номером телефону: 0 800 500 335 або з мобільного 116 123.
  • У центрі безоплатної вторинної правової допомоги у тому числі й бюро правової допомоги Ви отримаєте юридичні консультації та, за необхідності, і безоплатні послуги адвоката.

Отримати консультацію з даного питання для захисту своїх прав та інтересів громадяни можуть, звернувшись до бюро правової допомоги, які є відділами Стрийського місцевого центру з надання безоплатної воринної правової допомоги. А наразі нагадуємо нашим читачам, що з 2016 року на Дрогобиччині діють 3 бюро правової допомоги – відділи цього центру. Фахівці бюро приймають за адресами: м. Дрогобич, вул. Лесі Українки, 70,м. Борислав, вул. Адама Міцкевича, 64, м. Трускавець, вул. Данилишиних, 62. Центр знаходиться за адресою: м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1а. Прийом громадян здійснюється з 8.00 до 17.00.

 

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту