Українська  народна кухня,як і кулінарії багатьох народів світу,при цьому не є явищем унікальним і неповторним. Безперечно,вона,міцно вбудована в комплекс європейської системи харчування,почасти увібрала в себе і деякі традиції кухні азіатських народів. Адже народи не існують ізольовано,вони спілкуються,даючи одне одному кращі здобутки національних культур. І все ж у кожного з  народів,незважаючи на певну схожість страв,віками створювався власний комплекс харчування,що ґрунтувався на традиційних смаках.

     22 вересня 2016 року в центральній міській бібліотеці провідним бібліотекарем юнацької кафедри  Пфайфер О.Т. було проведено майстер-клас «Смачний день у бібліотеці». На сьогодні самою популярною закускою на різних заходах та домашніх святах вважають канапку,Готувати канапку – процес творчий,близький до мистецтва. Оформляти їх можна дуже красиво і вишукано. Про це почули  учениці 9-А класу

ЗОСШ№1. Сподіваємося,почуте і побачене знадобиться дівчаткам у майбутньому. Бібліотекар запропонувала присутнім взяти участь у приготуванні закусочних різнокольорових канапок.

     Готові ,власноруч приготовлені канапки учасники заходу мали змогу скуштувати. Було оформлено також яскраву книжкову виставку «Кулінарні фантазії»,з якою з цікавістю ознайомились присутні.

                                                                 Підготувала провідний бібліотекар  юн. кафедри О.Пфайфер

Залишити відповідь

Перейти до вмісту