Літературний вернісаж «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття… »

У весняну пору по всій Україні проходять Шевченківські дні. З цієї нагоди в територіальному центрі соціального обслуговування відбувся літературний вернісаж «Ми чуємо тебе , Кобзарю, крізь століття»

    До присутніх з Шевченковим словом звернулася  директор терцентру Олена Пилат.

     Неможливо уявити  український народ без імені Тараса Шевченка.

Хто він такий для нас – Тарас Шевченко?  І світоч, і пророк. наш духовний батько, дорогий порадник, просто найближча людина.                                                         Вірші Шевченка покладені на музику, втілені у картинах.                                            На святі прозвучали у авторському виконанні  вірші Трускавецької поетеси Стефанії Шумило та заслуженого працівника освіти, члена спілки письменників Бойківщини В’ячеслава Умнова. В’ячеслав Васильович представив виставку робіт декоративно – покладного мистецтва «Мій Тарас».

   Трускавчанин, велотурист  Сергій Бранець  розповів про свою подорож до Канева на велосипедах і продемонстрував виставку світлин «Шевченковими стежками на велосипеді».

  У світ життя і творчості Тараса слухачів провели «Музи». У ролі  «Муз» виступили  активні  жінки – волонтери, відвідувачі терцентру. Це  Антоніна Леонова, Зінаїда Волчкова,  Зінаїда Датольєва, Тетяна Гриньова, Наталія Мінько, Лідія Білик, Ярослава Конц.

    Прикрасою свята став  жіночий вокальний ансамбль. У їхньому виконанні прозвучали пісні на вірші Т.Шевченка  «Думи мої думи». «Така її доля», «По діброві вітер віє»,  « Реве та стогне Дніпр широкий».     

           

                  “МИ ЧУЄМО ТЕБЕ, КОБЗАРЮ, КРІЗЬ СТОЛІТТЯ,

                     І ГОЛОС ТВІЙ НАМ ДУШІ ОКРИЛЯ”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *