У Трускавці підсумовували роботу господарського комплексу міста у 2016 році. Зокрема фінансові показники. За даними планово-економічного відділу, в цьому році збір до бюджету збільшився на мільйон гривень.

Андрій Кульчинський – міський голова Трускавця наголосив, що для влади важливі доходи та прибутки усіх місцевих підприємців, оскільки бюджет міста наповнюватиметься від сплачених ними податків. А, відтак, вкладати кошти в інфраструктуру Трускавця та розвиток соціальних напрямків.

Отже, у 2016 році найбільші поступлення до бюджету надійшли від:

-податку на додану вартість – 91611,7тис.грн., це на 41670,0тис.грн. більше відповідного періоду минулого року.

-податоку з доходів фізичних осіб – 70707,1тис.грн.,  – на 23763,1тис.грн. більше аналогічного періоду 2015 року.  

-плати за землю – 39182,9тис.грн.,

-єдиного податку на підприємницьку діяльність – 12327,6тис.грн.,  

– акцизного податку – 9245,0тис.грн.,

-військового збору – 6321,4тис.грн.,

 «Ми зацікавлені, щоб наші санаторно-курортні заклади процвітали і робимо все, що від нас залежить. Ми створюємо рівні умови для всіх, як в податковій площині так у господарських відносинах. Хочу щоб ви розуміли, що ми є союзниками і в промоції, і в роботах по місту», – зазначив міський голова.

Зважаючи на ріст прибутків, Андрій Кульчинський, звернувся до керівників підприємств-мінімізаторів, які так і не підвищили зарплати своїм працівникам до рівня вище мінімальної. Що тримає Трускавець на найнижчій сходинці за рівнем зарплат серед міст Львівщини.

«Малі зарплати, які є у Трускавці виливаються у дефіцит кадрів. У санаторіях відпочивальників має обслуговувати професійний персонал. Керівники розуміють, що фахівці працюватимуть за відповідну зарплату. Тому закликаю вас збільшувати зарплати працівникам та оформлювати їх офіційно».

За словами голови, на мінімізаторів чекають перевірки. За порушення трудового законодавства державою встановлений штраф – 320 тисяч гривень. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту