Сьогодні, громадські активісти зупинили вивіз сміття з вулиці Сагайдачного, оскільки з машини витікала рідина з відходів та забруднювала навколишнє середовище. Небайдужі мешканці помітили, що о 12:00, розпал робочого дня, сміттєзбиральна техніка почала роботу у Трускавці, хоча комунальні служби, зазвичай, розпочинають її значно раніше. Коли машина рушила вулицею, залишаючи по собі шлейф з відходів, – не витримали  та зателефонували до міської ради.  На місце оразу ж приїхали працівники інспекції з благоустрою.

Василь Шимко, представився як представник екологічної інспекції, розповів: «Є порушення  чинного законодавства, а саме адміністративне правопорушення. Як бачите, з машини витікають відходи, а також при загрузці сміття з машини вилітають окремі елементи. Ми спостерігали за роботою працівників Ком-Еко Борислав сьогодні на кількох вулицях, а, власне, на цій вирішили зупинити, бо роботу важко назвати навіть задовільною. Ми хочемо, щоб відповідних людей притягнули за це до відповідальності, а саме, склали протоколи про адміністративне порушення». 

 

 

Представник фірми Ком-Еко Борислав, яка займається вивозом сміття в регіоні, щодо ситуації висловився так: «Сміття вивозять німецькою технікою. Машина призначена для твердого побутового сміття. Всередині машини працює автомат, який пресує сміття та зменшує його об’єми. Як бачимо, проблема полягає в тому, що мешканці викидають органічне сміття: відходи від кавунів, яблука та інше, все перемішується і виходить, що з машини починає текти. Технічно це виправити не можливо».

Галина Ісмагілова, працівник інспекції з благоустрою, оглянула місце події, рідина, яка виливалась з машини виділяла їдкий сморід, до того ж інспектор примітила й стан смітника, оскільки половина відходів лежали поза сміттєвими баками.

Сміття навколо майданчика прибрали. На місці було складено протокол про адміністративне порушення. Його розглянуть на комісії, яка визначить суму штрафу (зазвичай це не менше 1000 гривень). 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту