НІЧ, КОЛИ ПАПОРОТЬ ЦВІТЕ

 7 липня відзначається свято Івана Купала, одне із найдавніших і найбільш улюблених в народі. Це час найкоротших ночей і найдовших днів, коли життєві сили природи досягають свого апогею,а, за народними повір’ями, трави і квіти набирають найбільшої сили. У цей день Іоанн Хреститель освятив воду та прогнав злі сили.

         Свято Івана Купала – найпоетичніший витвір душі українського народу. Знання рідного краю, його історії і культури духовно збагачує людину, виховує повагу до традицій народу.

                  Сильні грозові дощі завадили бібліотекарям бібліотеки для дітей провести  це свято на лісовій галявині. Назбиравши польових квітів, ми провели його в бібліотеці.

Бібліотекар Наталія Іваночко розповіла присутнім легенди про свято Купала, про вогненну квітку папороті. Ознайомили  дітей з головними атрибутами цього дня  Купалом і Мареною.

З яким захопленням дівчатка плели віночки, співали купальські пісні, водили хороводи під музичний супровід бібліотекаря Лесі Цісінської.

         Діти розповіли свої легенди про свято, які вони знають від своїх батьків, бабусь і дідусів. Всім було цікаво, радісно  й весело.

         Активну участь у святі взяв Сергій Тернов із Запоріжжя з своєю мамою, які оздоровлюються цілющою Нафтусею в нашому місті.

         На завершенні свята дітей почастували солодощами.

         Купальські дійства в Україні – це магія рідної землі, це бальзам для душі, який надає си

ли і наснаги і в наші дні. 

Тож збирайся, народ, в наш купальський хоровод, щоб всім нам разом сил набратися, погуляти та посміятися.

Завідувач бібліотекою для дітей Зіновія Мазур

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *