Сьогодні, на сесії міської ради, депутати зобов’язали інспекцію з благоустрою міської ради переглянути та розробити пункти в положенні про свою роботу, які б регламентували процес демонтажу незаконно зведених будівель у Трускавці. Оскільки, як зазначають у відділі землекористування, на даний момент, таке рішення, щодо порушників, може приймати тільки суд.

Пропозиція виникла після обговорення питання щодо самовільного зведенння тимчасових споруд на вул.Шевченка,30, що належать ТзОВ “Трускавець Апартмент”. Зараз у справі розбираються правоохоронні органи. За результатами розслідування справу направлять на розгляд суду. Який власне і вповноважений винести рішення про демонтаж. Окрім незаконної забудови на вул. Шевченка, депутати згадали про власні спроби перешкодити незаконному будівництву магазину та бістро в будівлі міського туалету, який знаходиться в першій санітарній зоні на бульварі Торосевича. Як зазначила депутат, Зоряна Домбровська, місто від таких дій недобросовісних підприємців ще й втрачає кошти від оренди землі. Так, для боротьби з порушниками необхідні дієві методи, як приклад було наведено ситуацію в Києві, де міська влада має право зносити незаконні споруди.

Депутати Трускавецької міської ради допускають, що є можливість сформувати положення інспекції з благоустрою так, щоб були прописані чіткі правила та повноваження міста щодо демонтажу незаконно зведених будівель, а відтак і затвердження їх на сесії.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту