Трускавецька міська рада оголошує подяку організатору щорічної традиційної великої гаївки «Кривий танець» пароху церкви Покрови Богородиці отцю Володимиру Бондарчуку.

Отець Володимир 24 роки є куратором трускавецької молодіжної християнської формації «Українська молодь Христові». Разом із своїми вихованцями отець провів чимало благодійних акцій: патріотичних, культурних, мистецьких, соціальних. Навколо храму, парохом якого є отець Володимир, гуртуються воїни АТО, молодь, трускавчани та гості міста, переселенці.

Перші гаївки у Трускавці почали водити на території церкви ще у 2001 році, у формат загальноміської традиції гаївки перейшли у 2010 році. Незмінним ініціатором, ідейником та керівником цього дійства протягом усіх років був і залишається саме о.Володимир.

Щороку до «Кривого танцю» долучається чимало нових учасників: відпочивальники, гості із сусідніх міст, митці. А відколи в Україні розпочалась антитеростична операція церква Покрови Богородиці та спільнота радо приймали дітей із Донеччини та Луганщини. Не став винятком і 2018 рік – велику гаївку водили дітки з Авдіївки та Станиці Луганської.

Родзинкою цьогорічного «Кривого танцю» став музичний супровід гаївок: усі пісні виконали та записали учасники формації «Українська молодь христові».

За невтомну щоденну працю у вихованні молоді та збереженні українських традицій велика подяка Вам, отче! І до цих слів приєднується весь Трускавець!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту