В час війни величезне значення для безпеки населення має система оповіщення. Сирени сповіщають про повітряні загрози, і люди мають можливість сховатися в безпечні місця, що дозволяє зменшити число жертв, якщо силам протиповітряної оборони не вдасться знешкодити ворожі ракети чи літаки-бомбардувальники.

У Трускавецькій територіальній громаді вирішили покращити систему оповіщення, докупивши до існуючих нову сирену та комплекти оповіщення. Оновлення обійдуться в 369 300 гривень. На засіданні виконкому 5 квітня ухвалили відповідні зміни до цільової програми технічного і фінансового забезпечення, удосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв’язку Трускавецької територіальної громади на 2022-2024 роки, затвердженої рішеннями Трускавецької міської ради № 1731 від 02.12.2021 року та № 2359 від 02.03.2022 року.

Окрім того виконком виділив для ДПРЧ №7 (пожежників Трускавця) 100 050 грн. на дизпаливо та бензин в рамках виконання цільової програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2022 рік. Якщо б мешканці  не палили суху траву, то ці кошти можна було б зекономити для важливіших потреб. А так щотижня пожежники здійснюють біля двох десятків виїздів на гасіння сухої трави, переважно в села.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту