Микола Лучковський, начальник Трускавецького міського відділу ГУ ДСНС нещодавно повернувся зі Сходу України. На території АТО перебував кілька місяців у робочому порядку.

На понеділковій нараді полковник розповів про діяльність пожежних частин Донецької області в рамках адміністративно-територіальної реформи.

«Я мав можливість побачити пожежні частини на території АТО зокрема біля Авдіївської зони. Приємно те, що в режимі війни там їх продовжують будувати. На сьогодні, Донецька область закінчує будівництво 6 ти пожежних частин», – розповів Микола Лучковський.

За його словами, в Донецькій області стартував експериментальний проект в ході об’єднання територіальних громад.  Наприклад, в одній з ОТГ, під назвою Лиман, громада створила центр надання допомоги населенню. Це виглядає як ДЕПО де є пожежна машина, карета швидкої допомоги та поліцейський екіпаж. Щодо роботи таких ЦДН, відгуки населення надзвичайно позитивні, вони відзначають, що це дуже потрібна річ. Така структура утримується за кошти місцевих бюджетів. Крім того дуже активно Донецька область працює над створенням добровільних дружин.

Питання ОТГ та  пов’язаних з цим змін, актуальне й для Трускавця, адже реформа невдовзі торкнеться нашого міста. Так, Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця звернувся до начальника Трускавецького відділення ДСНС з проханням визначити місце де могла б знаходитись схожа частина у майбутній Трускавецькій ОТГ. Та зазначив, що це важливо для мешканців того регіону, тому потрібно наперед означити і ділянку і все, що буде потрібно для функціонування відділу.

В разі, якщо до Трускавецької ОТГ приєднається с. Доброгостів, то ділянку чи будівлю для пожежної частини будуть визначати саме там. За словами Миколи Лучковського це оптимальний варіант, відтак буде здійснена поїздка на місце для обговорення деталей  з головою селища. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту