На підставі проведеного аналізу даних Розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом до Податкової декларації з рентної плати, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.08.2015 № 719 (далі – Розрахунок) звертає увагу на найбільш поширені помилки, які допустили платники податків при декларуванні податкових зобов’язань з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України за І квартал 2016 року.
1. Неправильне застосування ставок оподаткування, які визначені п.254.4 статті 254 Податкового кодексу України, а саме: – не враховано збільшення ставок з 1 січня 2016 року відповідно до Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» (тобто застосовані ставки, які діяли у 2015 році).
2. Не заповнено всі реквізити Розрахунку Податкової декларації з рентної плати (зокрема, гр.3 «Регіон», гр.4.1 «Вид дозвільного документа», гр.4.2 «Номер дозвільного документа», гр.4.3 «Дата видачі», гр.4.4. «Строк дії»; гр.4.5 «Кількість днів», гр.5 «Ширина смуги», гр.6 «Коефіцієнт», гр.7 «Ставка рентної плати». 3. Не перенесено дані з гр.8 «Податкове зобов’язання» Розрахунку в гр.4.3 Податкової декларації з рентної плати, або вказано суму, яка не відповідає Розрахунку.
Враховуючи наведене, просимо платників рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України врахувати дану інформацію при декларуванні податкових зобов’язань за наступні звітні періоди 2016 року та забезпечити дотримання встановленого порядку заповнення усіх реквізитів звітності та застосовувати ставки оподаткування згідно п.254.4 ст.254 Податкового кодексу України (у редакції, яка діє у поточному році).
При заповненні Податкової декларації та Розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України рекомендуємо користуватися роз’ясненнями із загально-доступного інформаційно-довідкового ресурсу Державної фіскальної служби України, які розміщені у категорії 124 «Рентна плата за користування радіочастотним ресурсом України». Крім того, у разі наявності підстав відповідно до ст.50 Податкового кодексу України пропонуємо внести необхідні зміни до раніше поданої до ДПІ податкової звітності з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України.

Трускавецьке відділення Дрогобицької ОДПІ

Залишити відповідь

Перейти до вмісту