Сьогодні, 29 липня Україна святкує День Сил Спеціальних операцій ЗС України.

 Сили спеціальних операцій Збройних Сил України в 2019 році першими в Україні із всіх військових та інших силових структур і правоохоронних органів отримали диплом про відповідність військовим стандартам НАТО. Вперше в історії підрозділ з країни не НАТО пройшов сертифікацію як підрозділ SOF і має право залучатися в Сили швидкого реагування НАТО (англ. – NATO Response Force, скороч. – NRF).

 На Сили спеціальних операцій Збройних Сил України, покладені досить специфічні завдання, в числі яких і участь у відновленні територіальної цілісності країни.

 День Сил спеціальних операцій Збройних Сил України щорічно відзначається 29-го липня. Це нове офіційне військове свято для суверенної України. Воно було затверджено 26-го липня 2016 – го року. У відповідному Указі Президента України № 311/2016 підкреслюється особлива мета цього Дня для подальшого розвитку національних військових традицій і враховується важлива роль Сил спеціальних операцій Збройних Сил України у забезпеченні обороноздатності держави.

 В цей День, як і в будь-який інший день року, особливо поки йде війна, ми молимося щоб їх захистив Господь! Бажаємо їм високої бойової підготовки та ретельного планування операцій! Надійний тил і добре технічне забезпечення! Грамотних командирів і всіляку підтримку!

Залишити відповідь

Перейти до вмісту