«Старт до Олімпу»: спортивно-розважальні ігри, покликані відкривати здібності майбутніх спортсменів

Спорт – це сила, грація, краса, наполегливість, на цьому наголошують у  Трускавецькому дитячо-юнацькому спортивному клубі «СПОРТОВЕЦЬ», як позашкільному навчальному закладі спортивного профілю. Тут  активно підтримують  олімпійський рух, який поширює ідеї здорового способу життя, розвитку фізичної культури та спорту, що сприяє налагодженню дружніх стосунків між людьми.

    Одними з основних завдань діяльності ДЮСК є залучення дітей міста до систематичних занять фізкультурою і спортом та підготовка спортсменів до участі в спортивних змаганнях різних рангів.

   Як розповів, Любомир Мацкович, директор «Спортовця», для того, щоб залучити дітей до спорту на більш професійному рівні, щорічно організовуються спортивно-розважальні ігри «Старт до Олімпу» серед дітей підготовчих груп дитсадків та учнів перших класів загальноосвітніх шкіл Трускавця. Спортивно розважальні ігри проводяться у формі спортивних змагань у 8 естафетах.

«Цим заходам приділяється особлива увага, адже діти цього віку є основним контингентом для набору у секції «СПОРТОВЦЯ» . Задовго до проведення ігор розробляється Положення, щоб учасники змагань мали змогу підготуватися до спортивних випробувань, вдосконалити свої фізичні якості та у подальшому подружитися зі спортом через заняття у клубі», – зазначає Любомир Мацкович.

    Важливо, що у змаганнях тут дотримуються олімпійського девізу “Головне не перемога, а участь!», про це, напередодні, розповідають батькам, вихователям та вчителям, які задіяні до заходів. Щоб стимулювати дітей до подальших занять у «СПОРТОВЦІ» та уникнути розчарувань від поразки, усім дітям без винятку виписуються іменні грамоти за активну участь чи зайняте місце та вручаються медалі по завершенні змагань.

Відтак  11 травня в ігровому залі ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ»  проведено  ХІІІ спортивно-розажальні ігри  «Старт до Олімпу» серед учнів 1-х класів СЗШ м. Трускавця,  а 12 травня серед дітей дошкільних закладів.  Допомогу в організації та проведенні змагань надавав відділ освіти  Трускавецької міської ради.Обслуговувала змагання суддівська бригада з числа кваліфікованих тренерів ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ».

У змаганнях брали участь 8 команд усіх перших класів міста (96 чол.) та 5 команд дошкільнят  ( 60 чол.), які демонстрували  хорошу фізичну підготовку,  а чемпіонами цьогорічних змагань стали учні   1-А  класу СЗШ №1  команди «Соколята» та дошкільнята команди д/у «Теремок».

Всі учасники змагань були нагороджені грамотами та медалями ДЮСК «СПОРТОВЕЦЬ», а призери кубками. Урочисто привітали учасників та вручили нагороди: Андрій Кульчинський, міський голова Трускавця, Наталя Понамаренко, секретар ради, завідувач відділу у справах сім’ї, молоді і спорту Роман Коваль та директор ДЮСК Любомир Мацькович, який, також, гостинно запрошував усіх дітей до занять у секціях «СПОРТОВЦЯ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *