СВІТ КРАСИ ЛЕСИНОГО СЛОВА

Леся Українка…  Це ніжне й дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу. Псевдонім Лариси Петрівни Косач твердо і назавжди зафіксований у пам’яті кожного українця, і не тільки українця. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її  імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про “Лісову пісню” або “Досвітні вогні”, але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.

В міській бібліотеці для дітей зібрались користувачі з своїми вчителями та батьками  на свято, щоб вшанувати пам’ять славної дочки України – поетеси Лесі Українки.

 Гості  занурились у дивовижний літературний, науковий та мистецький світ, пов’язаний з творчістю поетеси. Дізнались про те, як нелегко було навчатися Лесі, робити перші творчі кроки, довідалися, що поетеса тяжко хворіла, але незважаючи на це, була життєрадісна й сильна, прагнула працювати та жити на славу своєї рідної землі, про це розповів Максим Лаврись, учень 6- А СЗШ №3.

Піснею пісень української драматургії можна назвати твір Л.Українки “Лісова пісня”. Це дивоцвіт, сповнений віри в перемогу високої мрії,справжнього гармонійного життя. Уривок з цієї драми-феєрії вміло, артистично  виконали  Софія Лещак, Маркіян Водяник, Святослав Франчук, учні 11-А класу СЗШ №3.

Учні 7-В класу душевно, захоплюючи  читали поезію Лесі Українки, а вокальний ансамбль  8-Б класу СЗШ №2-гімназії  заспівав  пісні на слова поетеси під музичний супровід бібліотекаря Лесі Цісінської.

Маленькі сопілкарі  ансамблю “Дударик”, учні 2-А классу СЗШ №3, мелодійно виконали веснянки та пісню “Ой вишеньки-черешеньки”.

Марія Дуб, вчитель СЗШ №3, наголосила, що творчістьЛесі Українки, пройнята світлими почуттями, будить у дітей думку, сприяє розвиткові кращих почуттів і розвиває їх естетичні смаки. Твори поетеси, написані для дітей, стали улюбленим читанням української дітвори і відіграють важливу роль у вихованні підростаючих поколінь.          

Леся Українка прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя – життя сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси. Тому недаремно її твори користувалися і користуються надзвичайною популярністю. Вона добре знана не лише у нашій країні, але й за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *