Трускавець відроджує обмін школярами між містами-побратимами

В грудні 2016 року була підписана угода про побратимство міст Каховки та Трускавця. Протягом 2017 року відбулось кілька робочих зустрічей та було вироблено напрямки співпраці. І вже у березні стартував перший спільний проект: учні восьмих класів Трускавця та Каховки взяли участь у конкурсі «Мій лист другу». 13 травня каховчани, переможці змагання,  приїхали  в Трускавець.

Каховські восьмикласники уже мали екскурсію Львовом і Трускавцем та знайомство з трускавецькими учнями. Відвідали школярі і музей «Садиба Івана Франка», батьківський дім Каменяра та знамениті алею казок і франкові стежки.

«Наша мета об’єднати українські міста, найкраще це робити саме через дітей. Тому був запропонований саме такий формат співпраці. Адже дітей чимало поєднує: вони дихають одним українським повітрям, мають спільні захоплення, однаково люблять своїх батьків. Програма перебування каховчан у нас є дуже насиченою, вона включає в себе і спортивні заходи, і культурні, і розважальні. Сподіваємось, що дітям сподобається і запам’ятається ця поїздка. Трускавецькі ж школярі відвідають Каховку вже в червні», – прокоментувала співпрацю з Каховкою Наталія Пономаренко, секретар Трускавецької міської ради. 

Залишити відповідь