Проект  Закону про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів(медична реформа), за який ще у травні проголосували депутати  Верховної Ради,  сьогодні чекає підпису президента.

Проте, у Трускавці частину медичної реформи зреалізували за власної ініціативи. Зокрема, рік тому пацієнтам міської лікарні запропонували обирати собі терапевта або сімейного лікаря на власний розсуд. За даними лікарні, пропозицією скористувалось близько 1000 трускавчан.

Ця статистика показує кількість пацієнтів, які закріплені за лікарями, та дає можливість розробити відповідну формулу щодо нарахування заробітної плати медикам  після запровадження реформи.  Слід зазначити, що за цей період  між лікарями  склались здорові конкурентні відносини.

Станом на 1 листопада 2017 року кожен сімейний лікар має у службовому використанні ноутбук. Окрім того,  сформовано внутрішньо лікарняну мережу та базу даних з історіями хвороб. Це дає можливість миттєвого обміну інформацією про стан здоров’я пацієнтів між сімейним лікарем та фахівцями вузького профілю.  

«Мешканці  можуть вільно обирати лікарів,  пройти повне обстеження в лікарні, отримати  рецепт на вживання лікувальних та профілактичних препаратів  та придбати їх за програмою «Доступні ліки». Трускавець  використав 90%  коштів на її реалізацію. Це один з найкращих показників в області. Фінансування – державне, і не використати його на загальну терапію та профілактику жителів міста – я вважаю – злочин.  Ми спільно з керівництвом лікарні постійно моніторимо та аналізуємо дані про рівень захворюваності  та поширення хворіб. Під постійним контролем медиків: гіпертонія, збільшення холестерину та загальна терапія.  Наша мета – збільшити тривалість життя трускавчан. Переконаний в найближчі 5-10 років відбудеться суттєвий ріст цього показника », –розповів міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту