Трускавецька художниця презентує свої роботи в Іспанії

В сучасному українському житті величезна кількість уваги за допомогою телебачення, газет, інтернету приділяється всіляким політичним подіям і з’ясуванням політичних стосунків. І дуже багато вагомих та значних подій, котрі насправді пропагують Україну, рухаючи нашу країну і суспільство вперед, залишаються поза нашою увагою. Поруч з нами живуть і творять люди котрі дійсно розбудовують державу, дбають про її позитивний імідж і добробут. Демонструють світу креативність, неповторність і талант її народу. Показують що в Україні є не тільки олігархи, корупціонери, всілякі «борці» і заробітчани але й талановиті та унікальні медики, програмісти, артисти, спортсмени, художники, просто хороші та порядні  люди котрі , як казав митрополит Шептицький, люблять Україну не потоком шумних і галасливих фраз а тихою, невтомною працею. Однією з таких неординарних і талановитих особистостей є уродженка і мешканка курортного містечка Трускавець, мисткиня Наталя Поліщук. 

Народилася Наталя 18 вересня 1983 р. на  Львівщині  в родині художників Віри та Юрія Копчаків. В 2003 р. з відзнакою закінчила Самбірський педагогічний коледж, спеціальність «образотворче, декоративно-прикладне мистецтво та дизайн». В 2007 р. закінчила  Українську Академію друкарства. Творчу діяльність розпочала з 1999 р. Учасник 20 пленерів та понад 100 виставок та арт-проектів  в Україні, Росії, Білорусі, Польщі, Словаччині, Угорщині, Хорватії, Італії , Словенії, Німеччині, Австрії та Франції.

З 2008 р. член Національної Спілки Художників України. Тричі нагороджена  Почесною грамотою Міністерства культури і туризму України за вагомий особистий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність. На початку 2017 року за вагомий внесок в популяризацію і промоцію Трускавця була удостоєна відзнаки «Кришталевий лотос – 2016» в номінації «Митець року». Відзнаку заснувала ГО «Європейська інтеграція України» спільно з Комітетом ВР України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму.

 І ось незабаром трускавецька художниця буде презентувати свій талант та представляти Україну і Трускавець в Мадриді де з 29 вересня по 15 жовтня цього року буде проходити її персональна виставка “Con alma” (“З душею”). Приймаючою стороною є AUDITORIO MUNICIPAL DE ARROYOMOLINOS (MADRID). Організувала виставку громадська діячка, іспанка з українським корінням Юлія Кучеренко. Партнерське супроводження і інформаційну підтримку здійснює ГО «Європейська інтеграція України».

Мені дуже приємно що партнер нашої організації, художниця Наталя Поліщук, буде виставляти свої твори в такій чудовій європейській країні, – розповідає голова ГО «Європейська інтеграція України» Іван Цегенько.

Радий що це буде відбуватись на такому високому рівні адже виставка буде проходити у всесвітньо відомому виставково-культурному центрі Arroyomolinos (Madrid)  під особистим патронатом мера іспанської столиці котрий і має відкривати цей творчий захід. Ця презентація має знову ж таки велике промоційне значення як для України в загальному так і для Трускавця зокрема адже Наталя завжди пропагує курорт бо є справжнім патріотом рідного міста. Отож Трускавець знову ж буде популяризуватись високим і неповторним мистецтвом, красою і романтикою а не брудними статтями про місто. Мені приємно що є такі люди в  Україні і що я особисто товаришую з Наталею Поліщук та її творчою родиною.  Хочу побажати всім їм успіху, процвітання і нових творчих здобутків!

Отож відкриття виставки в Мадриді відбудеться 29 вересня о 20.00. Знаючи що українська діаспора в Іспанії досить велика, Наталя Поліщук запрошує відвідати виставку всіх бажаючих українців котрі проживають в цій сонячній країні. (Інформація надана ГО «Європейська інтеграція України»).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *