Відповідно до звернень комісії з питань легалізації заробітних плат та зайнятості населення Трускавецької міської ради, робоча група обстежила ряд об’єктів у Трускавці, які потрапили в список підприємств-мінімізаторів. Підприємців, які ведуть господарську діяльність не на території Трускавця заслухали в приміщенні ради. Решту об’єктів комісія оглянула на місці розташування. Працівники фіскальної служби повідомили, що деякі трускавецькі підприємці врахували зауваження комісії та збільшили офіційні зарплати своїм працівникам, чи оформили відповідні трудові договори.
    Робоча група працює постійно та включає: представників міської ради, сектору праці та соціально-трудових відносин, ГУ Держпраці у Львівській області, Трускавецького ВП, патрульної поліції Дрогобицького ВП, Трускавецького центру зайнятості, сектору доходів і зборів з фізичних осіб Трускавецького відділення Дрогобицької ОДПІ, відділу ДОЦ ПФУ У Львівській обл. м. Трускавець.
    Метою зустрічей з підприємцями є повідомити та надати консультації стосовно нововведень у Законодавстві щодо оплати праці та належного оформлення трудових відносин з працівниками. Крім того, на цьому виїзному засіданні робоча група повідомила порушників про високі штрафи за виявлення нелегальних працівників та виплату заробітних плат менше мінімальної. Підприємці зі списку мінімізаторів, також, отримали попередження про планові перевірки державними інспекторами праці.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту