Дрогобицький районний відділ Державної установи “Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” повідомляє, що згідно наказу №128-В «Про алгоритм здійснення моніторингових досліджень якості води питної на період дії воєнного стану» від 21.04.2022, проведено 17.01.2024 відбір та дослідження проб води водопровідної в контрольних точках ТОВ «Трускавецький водоканал», м.Трускавець, вул. І. Франка, 59 (НС ІІ підйому, водосховище, р. Воротище, водозабір з поверхневого джерела водопостачання) та по вул. Стебницька, 49 (НС ІІІ підйому, с. Гірне, водозабір з підземного джерела водопостачання) за санітарно-мікробіологічними, фізико-хімічними показниками.

При проведенні лабораторних досліджень виявлено, що вода водопровідна не відповідає вимогам ДСанПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» по санітарно-мікробіологічних показниках показниках, а саме:

– вул. І. Франка, 59 (НС ІІ підйому, водосховище, р. Воротище, водозабір з поверхневого джерела водопостачання) – ЗКФ 0,9 КУО/100 см3 – присутні.

По виявлених відхиленнях надано пропозиції адміністрації ТОВ «Трускавецький водоканал» щодо заходів по їх усуненню № 109 /01-1 від 22.01.2024.

Для безпечності здоров’я Дрогобицький районний відділ Державної установи “Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України” рекомендує:

1. Для пиття користуватись тільки якісною питною водою, добре прокип’яченою або бутильованою;

2. Для приготування їжі використовувати термічну обробку (варіння, смаження, запікання, тощо). Ретельне миття овочів та фруктів провареною кип’яченою водою;

3. У разі підозри, щодо ознак інфекційних захворювань або отруєння населення (підвищення температури тіл, лихоманка, запаморочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнійників і т.д.), терміново звернутись населенню за медичною допомогою та не допускати самолікування.

Перейти до вмісту