У місті відкрили відділення «Трускавецьке бюро безоплатної правової допомоги»

У Трускавецькій міській раді відбулось урочисте відкриття відділення безоплатної правової допомоги. Презентувала проект Марія Николаїшин – керівник Стрийського центру безоплатної правової допомоги . «Першочерговим і головним завданням центру є первинна правова допомога, – право на неї мають усі громадяни. Це допомога в написанні заяв, пропозицій, скарг  і т.д. Та, разом з тим, ми надаємо мешканцям доступ до безоплатної вторинної правової допомоги. Мова йде, безпосередньо, про адвоката, який надаватиме послуги громадянам, які сьогодні мають право на цю послугу безкоштовно, й ці особи є визначені Законом. У Трускавці з нами працює адвокат, який є занесений до єдиного державного реєстру адвокатів, котрі надають безоплатну вторинну правову допомогу – Володимир Стець», – зазначила Марія Николаїшин.

  

 

Центр правової підтримки також ставить собі за мету  -якомога ефективніше займатись правовою освітою громадян. Ірина Данилко фахівець відділу правової допомоги (курує місцеві центри) запросила керівників органів місцевого самоврядування до співпраці в організації семінарів для дітей та дорослих.

 

«Від того, що у нас відкрився такий центр виграють в першу чергу трускавчани. Хочу звернути увагу на правову освіту дітей, які знають багато про свої права та обов’язки, але завжди готові вчитись і, думаю, за допомоги працівників центру, ми будемо допомагати дітям здобувати знання права. Бажаю усім нам результативної співпраці, плідної на користь усім трускавчанам», – привітала присутніх Наталія Пономаренко, секретар ради.

Одним з важливих напрямків ЦБПД є допомога людям з обмеженими можливостями та дітям-сиротам. Микола Гарасим’як – керівник обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів навів приклад, коли завдяки втручанню адвоката вдалося встановити справедливість при виплаті пенсії.

Засновники центру правової допомоги розповіли про реальні перемоги адвокатів. Так, нещодавно на Дрогобиччині, адвокати допомогли вберегти житло для дитини з обмеженими можливостями. Завдяки правовій підтримці маленькі діти з особливими потребами почали отримувати законні аліменти та кошти на лікування від свого батька, який покинув сім’ю і жодним чином не підтримував своїх дітей.   Очевидно, що і в Трускавці є велика потреба у правовій підтримці мешканців, особливо соціально-незахищеним громадянам, дітям, які не знають про свої права, але і не мають коштів на послуги адвоката.

 

 

 

«Ми щиро віримо, що та підтримка міської влади Трускавця, яку ми відчуваємо сьогодні буде і в подальшій роботі. Сподіваємося на тісну співпрацю з відділами міської ради, які безпосередньо займаються соціально-незахищеними громадянами, учасниками АТО, тимчасово-переміщеними особами і вже стали експертами, – ваші консультації допоможуть нашим фахівцям», – наголосила Марія Николаїшин – керівник Стрийського центру безоплатної правової допомоги.

 

 

 

 

Леся Дребот – начальник служби у справах дітей ТМР 

 

 

Загалом на Дрогобиччині відкриється 7 відділів безоплатної правової допомоги. У Трускавці відділення відкрили за підтримки Трускавецької міської ради. ” Ми знаємо, що сьогодні не кожне місто має можливість відкрити такі центри правової допомоги. Однак для нас це дуже важливо адже, маємо розуміти та приймати виклики, які диктують нам реальні обставини життя. Серед трусеавчан сьогодні є багато  учасникі АТО, тимчасово-перміщених осіб, які неабияк потребують юридичної консультації. Ми заручились підтримкою міського голови Андрія Кульчинського й забезпечили приміщення для нового бюро. Маємо сподівання, що робота центру буде плідною, а, головне, корисною для трускавчан”, – зазначила Олена Петранич, керубча справами міської ради.

Відділення «Трускавецьке бюро правової допомоги» Стрийського центру безоплатної правової допомоги знаходиться на вулиці Данилишиних, 62 (район Міської лікарні напроти міграційної служби). У відділенні приймають: Галина Кітраль та Катерина Сех. (контакти та графік роботи бюро буде повідомлено згодом). 

 

 

 

 

Катерина Сех та Галина Кітрань – працівники відділення

«Трускавецьке бюро правової допомоги»

Стрийського центру безоплатної правової допомоги. 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *