Сьогодні, 17 грудня, в столиці Азербайджану м. Баку у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Азербайджанської Республіки Ільхама Алієва відбулося підписання українсько-азербайджанських двосторонніх документів.

 Зокрема Надзвичайний і Повноважний Посол України в Азербайджанській Республіці Владислав Каневський та Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв підписали Договір між містом Трускавець (Україна) та містом Губа (Азербайджанська Республіка) про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво.

 Окрім того Угоду про співробітництво у сфері регулювання умов ведення бізнесу між Державною регуляторною службою України й Міністерством економіки Азербайджанської Республіки та Угоду між Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України та Спеціальною службою державної охорони Азербайджанської Республіки про організацію лінії міждержавного урядового зв’язку між Києвом та Баку підписали міністр закордонних справ України Вадим Пристайко та міністр закордонних справ Азербайджанської Республіки Ельмар Мамед’яров.

 Трускавець є добре знаним в Азербайджані і щорічно представленим на міжнародній туристичній виставці «AITF». Неодноразово стенди оздоровниць Трускавця на цій виставці оглядав Президент Республіки Ільхам Алієв. Впродовж останніх десяти років на курорті Трускавець оздоровлювалося від 3,5 до 7,5 тисяч громадян Азербайджану щорічно. Двічі у Трускавці проводився Міжнародний конкурс вокалістів пам`яті Мусліма Магомаєва, якого дуже шанують в Азербайджані, і гостем на цьому конкурсі був Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв. Кількаразові візити до Баку з метою промоції нашого курорту та налагодження співпраці Трускавця з азербайджанцями здійснювали міський голова Трускавця Андрій Кульчинський та заступник міського голови Олексій Балицький. Тож підписання Договору про співробітництво між Трускавцем та азербайджанським містом Губа – логічна ланка в ланцюжку українсько-азербайджанської дружби та партнерства.

Фото пресслужби Президента України Володимира Зеленського.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту