У селі Летня фахівці з правової допомоги провели прийом громадян

14 лютого фахівці відділів «Трускавецьке бюро правової допомоги» та «Дрогобицьке бюро правової допомоги» Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Галина Кітраль та Петро Габрівський організували та провели за участю сільського голови с.Летня Петра Бохонка, депутатів сільської ради комплексний інформаційно –консультативний захід. Так, у приміщенні Летнянської сільської ради провели спільний виїзний прийом громадян. Під час прийому громадян мешканці с. Летня отримали юридичні консультації з наступних питань: порядок реєстрації права власності на земельну ділянку; про встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та їх закріплення межовими знаками; зміст добросусідства, зокрема, роз’яснили, що власники та землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей; порядок оформлення документів на спадкове майно тощо.

Крім того, Галина Кітраль провела інформаційну сесію для працівників Летнянської сільської ради на тему: «Стандарти якості надання громадянам безоплатної первинної правової допомоги», зокрема, звернула увагу на особливості законодавчого регулювання надання безоплатної первинної правової допомоги органами місцевого самоврядування, основні принципи та цінності, на яких ґрунтується надання такої правової допомоги, а також строки її надання.

А Петро Габрівський розповів усім присутнім про порядок добровільного об’єднання територіальних громад та формування спроможних територіальних громад відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Нагадуємо нашим читачам контактні дані Дрогобицького, Бориславського та Трускавецького бюро правової допомоги Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, до яких можна звернутися за отриманням юридичної консультації: м.Дрогобич, вул. Л. Українки, 70; м. Борислав, вул. Міцкевича, 64;  м.Трускавець, вул. Данилишиних, 62. Прийом громадян проводиться з 8.00 до 17.00 год. (крім вихідних та святкових днів). 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *