3 грудня світ відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю (попередні назви: День інваліда, День людей з особливими потребами, День людей з обмеженими можливостями). Напередодні свята, у четвер, 1 грудня, людей з інвалідністю вітали у Трускавецькому територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

З побажаннями перемоги та миру, добра та щастя, радості та здоров`я до присутніх звернулися міський голова Андрій Кульчинський, секретар міської ради Наталія Пономаренко, начальниця управління праці та соціального захисту населення Віра Ільницька, директорка терцентру Олена Пилат. Запальними піснями та мелодіями заохочували публіку ансамблі «Нескорені» та «Золотий вік». У перервах поміж пісенними композиціями лунала поезія трускавецької поетеси Стефанії Шумило (на жаль, вже покійної).

День людей з інвалідністю відзначали при свічках, за відсутності електроенергії. Але це не завадило хорошій атмосфері свята, позитивному настрою, який панував у терцентрі. Зі зворушенням слухали люди з інвалідністю слова міського голови Андрія Кульчинського про те, наскільки важливою у житті кожної людини є підтримка – в особистому житті, в родині, у громаді, в державі. Незважаючи на фізичні, психічні, соціальні чи душевні немочі та страждання, кожна людина має право на щастя, а наш обов’язок як суспільства – допомогти людині реалізувати це право. І влада Трускавця робить все для того, щоб жити в нашій громаді було комфортно, а кожен мешканець міг реалізувати своє право на щастя. Але влада та оточення можуть забезпечити лише підтримку, а перший крок до втілення мрії в життя має зробити кожен з нас.

Фото з заходу можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту