Як розповіли у Трускавецькому відділенні Поліції, останнім часом телефонні злодії активізувались і почали чимдуж тероризувати трускавчан. Поліціянти наголошують, щоб мешканці були уважними, адже звернення можуть бути різного характеру. Шахраї можуть представлятися лікарями, які рятують життя вашого близького або далекими знайомими, яким не вистачає грошей на життєво-необхідні ліки.

 Як зазвичай «працюють» зловмисники?
Коли людина спокійно спить, лунає телефонний дзвінок і, голос в трубці повідомляє, що ваш родич в поліції. Розмова триває і вам дають зрозуміти, що врятувати від в’язниці близьку людину все ще можна, заплативши гроші. А далі ви не встигаєте прийти до тями й щось зрозуміти хапаєте все, що є в будинку і несете злодіям. Без єдиної копійки та всіх цінних речей — через певний час розумієте, що вас обікрали.

 Кожен з нас може стати жертвою зловмисників. 

Вони починають діяти посеред ночі, або дуже рано вранці, коли людина не здатна чітко мислити. Часто на гачок до злодіїв потрапляють пенсіонери, однак не застрахований ніхто. 

 Покарати злочинця за таке шахрайство можна.
Головне не залишайтеся байдужими та повідомляйте в поліцію. Зазвичай подібного роду злочини кваліфікують за статтею 190 (шахрайство), покарання — термін до трьох років.

 Будьте пильними та уважними, бережіть своє здоров’я і заощадження.

Залишити відповідь

Перейти до вмісту