Унікальні породи собак, уроки спілкування з чотирилапими, основи дресури, майстеркласи з хендлеру, це та багато цікавого дізнались та спробували учасники Дог-фесту в Трускавці.

На виставці були представлені близько 30 порід собак з Дрогобича, Трускавця, Львова, Франківська та інших міст. Зокрема, відвідувачі могли насолодитися виступами бультер’єрів, шнауцерів, доберманів, сибірського хаскі, чау-чау, лабрадорів, вівчарок. На виставці також представляли напрочуд рідкісну і стародавню породу – Мексиканську голу собаку або ксолоітцкуінтлі. Як розповіла її власниця, відомо, що розводили породу в Мексиці як культову собаку і в перекладі з мови ацтеків її ім’я означає «собака бога Шолотля».    

Цілісінький суботній день власники та їх улюбленці змагались за медалі та сертифікати. Оцінювали виступи чотирилапих судді зі Львова та Івано-Франківська. Окрім змагань спеціалісти-кінологи навчали основам дресури, розповідали про те як  розуміти жести свого собаки, як  гладити улюбленця, як готувати до виставки, а також як правильно демонструвати чесноти свого вихованця на подібних заходах.

Усі чотирилапі учасники показали гарні результати, хоча й спекотний день змушував ховатись у затінку. Важливо зазначити, що поведінка собак була  дружелюбною та спокійною – «культурні» зубастики чемно виконували команди та у всьому слухали своїх господарів. Захід отримав позитивні відгуки від учасників та відвідувачів. Як зазначила Тетяна Татомир, завідувач відділу культури Трускавецької міської ради, це зовсім новий напрямок, проведення такої виставки потребує чимало знань, бо є багато нюансів, однак все вдалося вирішити разом з фахівцями Дрогобицького осередку кінологічної служби України. Тож  Дог-фест у Трускавці обов’язково матиме продовження у наступні сезони.

На завершення Дог-фесту глядачів розважили артисти циркової студії «»Каскад».

Переможцям вручили нагороди, так кудлаті вихованці, і їхні власники залишали стадіон з усмішками.

Залишити відповідь