Про це розповіла директор Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Марією Николаїшин.

По-перше, перед отриманням путівки дитина має пройти медичний огляд. Також, щоб отримати безкоштовну путівку, треба принести до управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання такі документи:

• Копію свідоцтва про народження.

• Медичну довідку за зразком, що затверджено спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я.

Документи, які необхідно мати для уточнення окремих важливих деталей  для отримання путівки:

• для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: копія свідоцтва про смерть обох батьків, довідка про запис батька згідно зі статтею 135 Сімейного Кодексу України, рішення виконкому міської ради чи райдержадміністрації про встановлення опіки або поміщення до державного закладу;

• для дітей з малозабезпечених сімей: довідка про призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

• для дітей з багатодітних сімей: довідка про склад сім’ї за місцем проживання (три та більше неповнолітніх членів сім’ї), копія посвідчення дітей з багатодітної сім’ї;

• для дітей-інвалідів: медичне свідоцтво про інвалідність або копія посвідчення про інвалідність.

Слід зазначити, що путівки дітям та їх батькам на руки не видаються. Зауважу, якщо батьки працюють і є платниками Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, треба подати у оздоровчий табір заявку з підприємства про застраховану особу у Фонді соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на відшкодування часткової вартості путівки.

Пані Марія повідомила, що і надалі  надаватиме схожі консультації для внутрішньо переміщених осіб, та  нагадала, що на Дрогобиччині з першого вересня започаткували свою діяльність три відділи Стрийського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – бюро правової допомоги. Фахівці приймають за адресою: м. Дрогобич, вул. Лесі Українки, 70, м. Борислав, вул. Адама Міцкевича, 64, м. Трускавець, вул. Данилишиних, 62. Центр знаходиться за адресою: м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1а. 

Залишити відповідь

Перейти до вмісту